‘Nu worden we rood!’

Saturn Tilburg aan het Pieter Vreedeplein wordt eind september Media Markt. In het weekend van 27 en 28 september wordt deze grote elektronicazaak feestelijk geopend. Vestigingsdirecteur Edward van Lith verheugt zich er nu al op. ‘De winkel krijgt een nieuw fris uiterlijk en gaat sterker de toekomst in.’

Begin 2014 hoorde Edward van Lith dat Saturn Media Markt zou worden. Dat was wel even wennen. ‘We zagen Media Markt toch als een concurrent van Saturn. Ook al is dat het moederbedrijf van Saturn. Het is toch een gek idee. We zijn altijd blauw geweest en nu worden we rood.’ Toch vindt hij het een verstandig idee. ‘Je kunt als bedrijf beter je energie steken in één merk. Het merk van Media Markt is nu eenmaal sterker dan dat van Saturn.’

Het uiterlijk van de elektronicazaak ondergaat eind september een grote metamorfose. Alles wat blauw is, wordt rood. Edward is blij met de nieuwe Media Markt huisstijl. ‘Deze is minder schreeuwerig dan voorheen en heeft een frisse stijl.’ De relabeling van de winkel is het voornaamste wat gaat veranderen. ‘Het brede assortiment en laagste prijsgarantie blijven. Ook de indeling van de winkel blijft gewoon hetzelfde.’ In 2015 wordt de winkel verbouwd en opnieuw ingedeeld.

Tilburgs bedrijf

Saturn opende in 2008 aan het Pieter Vreedeplein. Het is een écht Tilburgs bedrijf. ‘We zijn betrokken bij de stad. We sponsoren zowel grote als kleine lokale projecten en evenementen. Zo zijn we jaarlijks een grote sponsor van d’n Opstoet in Tilburg. We willen zichtbaar zijn in de stad en bij de lokale bevolking.’ Daar helpt het personeel van Saturn ook goed aan mee. Zo’n 95% van de medewerkers, dat zijn er 110, is Tilburger.

Het vertrouwde personeel van Saturn blijft. ‘Er is hier een ontzettend hoog servicelevel. Daar zijn we trots op. Dat kennisniveau willen we natuurlijk behouden.’ Die kennis zit hem in de variatie aan medewerkers. ‘Er werken zowel jongeren als ouderen. De één werkt hier tijdelijk, de ander al jaren met een vast contract.’ Voor de stad is de komst van Media Markt ook goed nieuws. Edward verwacht dat de Media Markt in de toekomst meer werkgelegenheid gaat opleveren.

De opening

De winkel wordt vanaf maandag 22 september omgebouwd. In het weekend van 27 en 28 september opent de elektronicazaak als Media Markt. De winkel blijft tijdens de relabeling gewoon open. Vanaf 15 september wordt er tot de opening elke dag een prijs weggeven tijdens de gekke prijzen 10-daagse. Tilburgers krijgen een poster van de Media Markt in de brievenbus. Als je deze in het zichtbaar voor je raam hangt, maak je kans op prijzen. À la Gaston Starreveld staat Edward dan bij de winnaar aan de deur.

Tijdens het openingsweekend zijn er speciale aanbiedingen, voordelen en demonstraties. Ook worden er goodiebags uitgedeeld. Media Markt nodigt iedereen uit naar het openingsweekend te komen. Oude én nieuwe klanten.