Schaatsen en vertier in de winter: Tilburgs Winterparadijs keert terug op de Heuvel

De opbouw is in volle gang en ook de feestverlichting in de binnenstad wordt al opgehangen. Vanaf woensdag 29 november 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 keer het Tilburgs Winterparadijs weer terug op de Heuvel. Dat betekent dat je deze winter weer ruim een maand kunt schaatsen en genieten van winterse gezelligheid op het centrale plein in de binnenstad. Lees snel verder.

Het Tilburgs Winterparadijs bestaat uit een prachtig verlichte ijsbaan waar je zowel binnen als buiten kunt schaatsen. Daarnaast is er een sfeervol winterpaviljoen waar je een hapje en een drankje kunt doen. Ook zijn er weer diverse kinderattracties waaronder een trampoline en draaimolen. Naast het feit dat je bij het Tilburgs Winterparadijs terecht kunt voor een gezellige dag uit, worden er ook talloze activiteiten georganiseerd. Zo is er regelmatig livemuziek en keert Tilburg Got Talent terug. Ook is het mogelijk om je kerstborrel of winterse activiteit met familie, vrienden of collega’s bij het Tilburgs Winterparadijs te vieren.

© Bas Haans Fotografie

Het winterparadijs beleefde vorig jaar het beste jaar ooit. Daaruit bleek dat de Tilburgers erg blij zijn met een schaatsbaan op de Heuvel in de wintermaanden. Jarenlang moest de binnenstad het zonder schaatsbaan doen in de winter totdat er in 2019 eindelijk weer een schaatsbaan opende in de stad. Daarna volgden enkele coronajaren met volop restricties, voordat de schaatsbaan vorig jaar dus een succesvol jaar beleefde. Dat hoopt de organisatie dit jaar uiteraard weer te overtreffen. Zo wil de organisatie van het Tilburgs Winterparadijs zich nog meer focussen op het schoolschaatsen. Tilburgse klassen kunnen dan ook gezellig komen schaatsen op de prachtig verlichte ijsbaan. Een leuke activiteit richting, tijdens en na de kerstvakantie. Voor beschikbaarheid en speciale tarieven rondom het schoolschaatsen kun je mailen naar info@stichtingwinterevents.nl.

Tarieven

Voor €7,- kun je zo lang schaatsen als je wilt. Ook is het mogelijk – als je zelf geen schaatsen hebt – om voor €5,- schaatsen te huren. Daarnaast heeft het Tilburgs Winterparadijs verschillende arrangementen waarmee je kunt schaatsen en genieten van iets lekkers te eten en drinken in het verwarmde paviljoen. Meer weten over de tarieven? Check dan vooral deze website.

Meer informatie

De ijsbaan is van 29 november 2023 t/m 7 januari 2024 geopend. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag is de ijsbaan geopend tussen 11:00 – 22:00 uur. Vrijdag en zaterdag is de ijsbaan een uurtje langer open, met uitzondering van kerstavond en oudjaarsavond. Dan sluit de ijsbaan om 18:00 uur de deuren.

Het paviljoen heeft overigens ruimere openingstijden. Zo kun je tot laat in de avond gezellig blijven borrelen. Voor de exacte openingstijden van het paviljoen check je deze link. 

De komende periode maakt de organisatie van het Tilburgs Winterparadijs het volledige programma bekend. Denk aan zangers & dj’s die optreden en andere leuke activiteiten. Blijf daarvoor de website en Facebook-pagina in de gaten houden. Benieuwd naar de sfeer van het Tilburgs Winterparadijs? Check dan dit fotoalbum van vorig jaar.

PS. Het Tilburgs Winterparadijs hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo wordt er zo min mogelijk energie verspild en is de ijslaag ook dit jaar weer extra dun. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt hoeft te worden om ervoor te zorgen dat het ijs intact blijf. Overigens merk je als schaatser helemaal niets van de dunne ijslaag.