Schaatsen in de Piushaven (fotoreportage)

Het is even geleden maar vanaf zaterdag 9 januari kon het: schaatsen op de Piushaven. De gemeente heeft een vlak van 60 bij 60 sneeuwvrij gemaakt.

Klik hier voor de foto's van het schaatsen op de Piushaven

Het is voor het eerst in twaalf jaar dat schaatsen in de Piushaven weer mogelijk is. Het ijs is er nu acht tot elf centimeter dik. Het ijs buiten het schoongemaakte vlak is op dit moment te gevaarlijk om op te schaatsen. De gemeente plaatst borden om schaatsers hier op te wijzen.

Om schaatsen in de avonduren ook mogelijk te maken, komt er verlichting te hangen langs het terrein. De gemeente roept mensen, die interesse hebben om een eet- of drankstalletje te exploiteren, op om zich te melden. Dat kan via e-mailadres: info.evenementen@tilburg.nl. Het plaatsen van een stalletje is vergunningvrij. Er mogen echter geen alcoholische dranken worden verstrekt. Het ijs betreden kan via de trappen op de zogenoemde gedempte arm (naast de middenpier). De trappen zijn sneeuwvrij gemaakt en het pad naar de ijsbaan is geveegd.

Aansterken
Wethouder Joost Möller (evenementen): “We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan er op de Piushaven weer veilig geschaatst worden. We hebben de bovenste sneeuwlaag verwijderd, zodat er een goede ijsbaan ligt. De weersverwachtingen voor de komende periode zien er goed uit. Matige tot strenge vorst. Zo kan het ijs voldoende aansterken.”

Klik hier voor de foto's van het schaatsen op de Piushaven