Schaatsen in Tilburg: dat kan op verschillende plaatsen

schaatsen in tilburg

Hoewel het vooral in de nachtelijke uren flink vriest, zijn er bij ons nog geen plekken in Tilburg bekend waar je kunt schaatsen op natuurijs. Mochten deze er toch zijn, dan horen wij het graag! Toch kun je in Tilburg op verschillende plekken schaatsen. 

Ireen Wüst IJsbaan 

Schaatsen Tilburg

Dit is een overdekte 400-meter ijsbaan in Tilburg gelegen bij Stappegoor. Deze baan is geopend tot en met 12 maart 2017. De openingstijden vind je op de website van IJsclub Tilburg.

Tilburg Trappers

Schaatsen Tilburg

Ook op de ijsbaan waar de mannen van Tilburg Trappers op spelen kun je ieder jaar weer schaatsen. Deze ijsbaan ligt naast de Ireen Wüst IJsbaan. Omdat deze baan uiteraard vaak wordt bespeeld door de Tilburg Trappers zijn hiervoor aangepaste openingstijden, hiervoor kijk je op de website van IJsclub Tilburg.

Het IJspaleis Winter Efteling

Tijdens de wintermaanden kun je de supergladde ijsbaan in het IJspaleis bezoeken. Zowel beginners als pro’s kunnen er pirouettes maken en kunstjes doen. Ook kun je hier van een échte sneeuwglijbaan roetsjen. Deze is alleen toegankelijk voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Het IJspaleis is alleen geopend tijdens de Winter Efteling tot en met 31 januari 2017. Je kunt hier uiteraard ook schaatsen huren, dit kost €4,50 per uur (borg €10,-). Eigen schaatsen meenemen mag ook met uitzondering van Noren. Je kan niet naar de Efteling om alleen dit IJspaleis te bezoeken, je moet hiervoor echt een kaartje kopen of je moet een abonnement hebben natuurlijk!

Schaatsen Tilburg

Meer plekken?

Zijn er nog plaatsen in en rondom Tilburg waar je kunt schaatsen die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het dan zeker even achter in de reacties!