Schagenaar Patrick is gek op Tilburgse kermis: ‘Tien dagen lang heb ik hier mijn eigen kamer’

Patrick Monde

Tilburgers die niet kunnen wachten op de Tilburgse kermis, we kennen ze allemaal! Maar wist je dat er ook mensen zijn uit hele andere delen van het land die maanden uitkijken naar het ‘gezwier en gezwaai’ in onze binnenstad? Patrick Monde is er zo eentje! De Schagenaar heeft elk jaar tien dagen lang zijn eigen kamer in het Mercure Hotel en geniet van alles wat er op hem af komt.

De sfeer en de mensen

Het is jaren geleden dat Patrick Monde voor het eerst naar de Tilburgse kermis kwam voor Roze Maandag. “De sfeer en gezelligheid beviel me zó goed, dat ik besloot om het jaar daarop tien dagen lang te genieten van de kermis. Ik vind het gezellig en mooi om over de kermis te lopen, maar ik ga niet in attracties. Ik geniet gewoon van de sfeer en de mensen, het is voor mij echt een vakantie.”

Patricks favoriete dag blijft toch wel Roze Maandag. “Het is dan lekker druk en gezellig, er zijn veel verschillende mensen en er hangt een gemoedelijke sfeer. Ik geniet dan de hele dag van al het moois dat Roze Maandag te bieden heeft.”

Ingeburgerd

Patrick is na alle jaren Tilburgse kermis inmiddels flink ingeburgerd. Zo heeft hij zijn ‘eigen’ kamer in het Mercure Hotel, doet hij sinds drie jaar vrijwilligerswerk bij Kermis FM en is hij een goede bekende in stamkroeg Café de Kok. En daar blijft het niet bij: de geboren Amsterdammer geniet nu ook van vele andere Tilburgse evenementen. “Ik vier hier ook vijf dagen carnaval en als het even uitkomt neem ik ook de trein naar Tilburg voor Hap Stap, de MeiMarkt, Tilburg Zingt, Festival van het Levenslied en andere evenementen.”

Een soort vakantie

Opvallend is dat Patrick altijd in z’n eentje naar onze stad komt. “Mijn vrienden vinden het prachtig voor mij, maar hoeven zelf niet mee. Dat vind ik overigens helemaal niet erg. Ik ken hier namelijk inmiddels genoeg mensen.”

Ondanks dat de Schagenaar Tilburg een hele leuke stad vindt, zou hij er nooit naartoe verhuizen. “Elke keer als ik in Tilburg ben voelt voor mij als een soort vakantie. Maar als ik hier zou wonen dan heb ik dat niet meer.”

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: