Schermen op het terras en extra overkappingen: Tilburgse horeca klaar voor het WK!

WK Tilburg

Het Wereldkampioenschap Voetbal staat op het punt van beginnen. De komende weken zien we of het Nederlands Elftal er onder leiding van bondscoach Louis van Gaal in slaagt om een gooi naar het kampioenschap te doen. Te beginnen met drie wedstrijden in de poulefase. Leuk om thuis op de bank te kijken, maar nog leuker om met vrienden gezellig de kroeg in te duiken. De Tilburgse horeca pakt dan ook uit. 

Gemeente Tilburg maakt het mogelijk voor de horeca om extra uit te pakken. Zo mogen horecazaken buiten schermen plaatsen, een gevelbarretje opzetten en voor extra overkappingen zorgen om het in de winter dragelijker te maken voor voetbalfans. Ook de geluidsnormen worden ruimer. Zo mag de horeca van één uur voor de wedstrijd tot één uur na de wedstrijd uitpakken. Deze regels gelden overigens enkel voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal en dus niet tijdens wedstrijden van andere deelnemende landen.

Wedstrijden Nederlands Elftal

Het is toch flink wennen zo’n WK in de winter. We kunnen onszelf dus best voorstellen dat jij de wedstrijden van Oranje nog niet helemaal op je netvlies hebt staan. Wij zetten de wedstrijden voor je op een rijtje.

  • Maandag 21 november om 17:00 uur: Senegal – Nederland
  • Vrijdag 25 november om 17:00 uur: Nederland – Ecuador
  • Dinsdag 29 november om 16:00 uur: Nederland – Qatar

Mocht Oranje erin slagen om de poulefase te overleven, zijn dit de data voor de overige wedstrijden waarin ze mogelijk in actie komen:

  • Zaterdag 3 december of zondag 4 december: 1/8 finale
  • Vrijdag 9 december of zaterdag 10 december: kwartfinale
  • Dinsdag 13 december of woensdag 14 december: halve finale
  • Zaterdag 17 december: troostfinale om de derde plek
  • Zondag 18 december: finale

Leuke plekken om het WK te kijken

Op zoek naar toffe plekken om het WK te kijken? Op het Piusplein worden schermen geplaatst en wordt het plein gezellig oranje aangekleed. Ook de Korte Heuvel is er helemaal klaar voor. De oranje vlaggetjes prijken al ruim een week boven het gezellige horecastraatje en de diverse kroegen gaan uiteraard uitzenden. Bij een aantal kroegen (Café Bakker bijvoorbeeld) is het van te voren al mogelijk om je plekje te reserveren.

Natuurlijk wordt het WK ook in de Stadhuisstraat en op de Paleisring uitgezonden. Zo vind je op de Paleisring Sportsbar Papa Jim en Ruby’s Irish Pub. Sowieso twee horecazaken die sport ademen en de wedstrijden uiteraard uitzenden. En onder het genot van een pootje poolen kun je de wedstrijden van Oranje bij Poolcentrum 4Friends bekijken.

Meer informatie

Wil je helemaal op de hoogte blijven van alle acties rondom het WK? Hou dan de social media kanalen van jouw favoriete horecazaak in de gaten.