Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3139 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Schilderijveiling voor gezondheid van Sophie Kohnke

Door: Audrey Tulkens
Sophie Kohnke kampt met losse knieschijven. Omdat de gemeente geen fiets met trapondersteuning wil vergoeden was Sophie gedwongen er zelf een te kopen voor 650 euro. Hennie Jacobs en Anniek Vlems vinden dit zo vervelend dat ze een actie hebben opgezet om de fiets te vergoeden.

Kunstenares Evelien Gudden heeft een van haar schilderijen beschikbaar gesteld.
Zij is net afgestudeerd aan de kunstacademie en gaat lesgeven aan het Beatrixcollege. Bieden op het schilderij kan vanaf 25 euro.

Sophie (20) heeft de fiets nodig omdat ze niet meer afhankelijk wil zijn van anderen. “Op marktplaats heb ik een fiets gevonden van 650 euro. Die heb ik samen met mijn moeder betaald, want ik krijg er geen vergoed van de gemeente. Ook een taxi wil de gemeente niet vergoeden. Ik heb de fiets al gekocht omdat ik mijn zelfstandigheid terug wil.”
“Sinds mijn zesde heb ik al last van losse knieschijven. In groep drie ging ik tijdens de gymles voor het eerst door mijn knieën. De jaren erna werd dit alleen maar erger. Ik kan niet ver fietsen. Na zes operaties gaat het vrij goed met me. Ik ben mijn conditie aan het opbouwen door middel van fitness onder begeleiding.”

Hennie Jacobs (68) organiseert zijn hele leven al acties voor goede doelen. Toen hij het verhaal van Sophie hoorde wilde hij dolgraag iets voor haar betekenen. “Ik vond het zo erg voor Sophie dat ze geen fiets kreeg vergoed van de gemeente. Ik zal dan ook niet rusten voordat haar geld terug is.”
Hennie Jacobs heeft de actie opgezet samen met Anniek Vlems (19). Zij is een goede vriendin van Sophie. Toen Sophie op de middelbare school in een rolstoel zat, duwde Anniek haar vijf jaar lang rond.
Anniek vertelt hoe ze in contact raakte met meneer Jacobs. “Ik ontmoette meneer Jacobs twee jaar geleden op een politieke avond voor verstandelijk gehandicapten. Ik was daar met de vrijwilligersvereniging waar ik lid van was.” Jacobs vult aan. “Ik merkte toen dat ze maatschappelijk heel betrokken was. Daarom nodigde ik haar uit om eens koffie te drinken.”
Anniek vervolgt: “Meneer Jacobs heeft me ongeveer een jaar geleden opgegeven voor een jeugdlintje. Op het feest dat ik na de uitreiking gaf, vertelde Sophie dat ze een fiets met trapondersteuning niet vergoed kreeg. Dat hoorde meneer Jacobs, en zo begon het balletje te rollen.” Jacobs heeft al 300 euro opgehaald voor Sophie.“Ik heb geld gekregen van onder andere pater Verhoeven van de Kapucijners, studentenvereniging Plato en café Cul du Sac.”

Wilt u bieden op op dit prachtige schilderij en of doneren voor Sophie, zodat haar leven wat aangenamer gemaakt kan worden? Dat kan bij de heer Jacobs.
    dhr H.Jacobs
    mobiel 06-38570622

Artikel uit De Weekkrant van 27 jun 2012

Reageer op dit bericht