Nieuws

Stedenband
Let op! Dit artikel is al 1354 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Scholen spannen zich in voor Matagalpa

Drie Tilburgse basisscholen en de Stedenband Tilburg-Matagalpa hebben dit schooljaar samen 15.000 euro opgehaald met diverse sponsoractiviteiten. Hiermee ondersteunen sbo Zonnesteen, obs Panta Rhei en obs Koolhoven projecten om de kwaliteit van het onderwijs in Matagalpa te verbeteren.

Toekomst Matagalpa

Het geld gaat naar nieuwe lokalen in wijken en dorpen waar nog te weinig kinderen naar school gaan en naar het opknappen van schoolgebouwen. Met het geld van vorig jaar en een premie van Wilde Ganzen, is een nieuwe school in een arme wijk gerealiseerd en zijn meerdere scholen gerenoveerd. Bijna 2000 kinderen profiteren van de projecten.

Over Stedenband Tilburg Matagalpa

De Stedenband Tilburg-Matagalpa bestaat sinds 1984. Het is een professionele vrijwilligersorganisatie met een klein secretariaat dat werkt onder de verantwoordelijkheid van een bestuur. De activiteiten van de Stedenband worden uitgevoerd door werkgroepen -die uit vrijwilligers bestaan- en de coördinator.

Gemeente Matagalpa

De gemeente Matagalpa en de gemeente Tilburg dragen sindsdien bij aan de Stedenband Tilburg-Matagalpa. In 1992 werd de samenwerking verstevigd doordat in Matagalpa het Comité Mano Vuelta werd opgericht, de counterpart van de organisatie in Tilburg. De gemeente Tilburg financiert voor een groot deel de kosten van de organisatie.

Geld voor projecten wordt verkregen door subsidies, incidentele of periodieke donaties en inkomsten uit activiteiten. Geld dat bestemd is voor projecten op het gebied van (beroeps)onderwijs en economische ontwikkeling wordt door HIVOS verdubbeld. Er wordt tien procent ingehouden voor projectadministratiekosten.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Stedenband Tilburg Matagalpa.

Reageer op dit bericht