Scholen uit gemeente Tilburg strijden voor minder energieverbruik

afgelast

Van 18 september tot en met 12 oktober vindt de Energy Race Tilburg plaats. Tien teams van basisscholen uit Tilburg leren alles over energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in en rondom huis. Na de gastles start de Energy Race en nemen tien scholen het tegen elkaar op om energie te besparen in de wijk.

De Energy Race Tilburg is een initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, en is mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg. De scholen die meedoen zijn: de Zuidwester, OBS Koolhoven, de Petteflet, de Blaak, Aboe El-Chayr, de Sleutel, de Wegwijzer, de Elzen, Christoffel en Tiliander.

De leerlingen proberen zoveel mogelijk punten te scoren door acties op te zetten om energie te besparen, bijvoorbeeld door het plakken van een tochtstrip of radiatorfolie, een lamp vervangen door een ledlamp of een lichtplan maken met het gezin.

Campagne in de wijk

Ze gaan campagne voeren in de wijk en brengen de Klimaatklussers en Energiecoaches onder de aandacht. De Klimaatklussers helpen inwoners van Tilburg bij het isoleren van hun woning om energie te besparen. Specifiek bieden ze hulp aan inwoners voor wie een aannemer niet te betalen is en inwoners die niet in staat zijn om zelf te klussen. De Energiecoaches geven gratis tips en informatie over kleine maatregelen om minder stroom en gas te gebruiken, zonder grote investeringen. Ook ontvangen inwoners een Energiebox cadeau met handige tips en energiezuinige producten (bijvoorbeeld een ledlamp en tochtstrip).