Schotse destilleerderij maakt speciale single malt whisky voor TDrinks

Whisky-liefhebbers opgelet! Want TDrinks aan de Tilburgse Heuvelring heeft wel iets heel bijzonders. Morrison Distillers heeft namelijk speciaal voor de Tilburgse drankenspeciaalzaak een Speyside Single Malt Scotch Whisky afgevuld. Er zijn slechts 80 flessen van te koop bij TDrinks. 

Tijdens een reis door Schotland kwam TDrinks in contact met Morrison Distillers. Zij brengen onder meer het merk Cèrn Mòr op de markt. Ze hadden een kleine batch Milltonduff beschikbaar, waarvan slechts 80 flessen speciaal voor TDrinks gebottled zijn. Daar is TDrinks ontzettend trots op.

Miltonduff is in 1824 gebouwd op de plaats waar eerder een korenmolen van een abdij stond. De distilleerderij ligt bij Elgin in de Schotse Speyside. Ze brengen zeer mondjesmaat nog hun eigen Single Malt Whisky’s uit. Deze gelimiteerde editie is volledig gerijpt op Oloroso Sherry Butt. De kenmerken zijn veel fruit, de geur van vanille en een complexe smaak met een lange, complete afdronk waarin de smaken elkaar aanvullen tot een heerlijke volle whisky. In het aroma zijn rozijnen, muscovadosuiker en gemengde kruiden te herkennen. Je proeft ook de kruiden in combinatie met rood fruit.

Meer informatie

De flessen zijn bij TDrinks te koop of te bestellen zo lang de voorraad strekt. De prijs voor een fles is €79,99 en het alcoholpercentage is 47,5%.

Meer informatie over TDrinks vind je op de website.