Schouwburg Concertzaal Tilburg start nieuw theater- en concertseizoen

Iris Hond

Na wekenlang mooi weer gaat in de nazomer het culturele seizoen weer van start. Bereid je voor op spectaculaire musicals, dansvoorstellingen en toneelstukken. Maak je klaar voor bekende popartiesten, grote cabaretnamen en prachtige klassieke muziek. De eerste voorstellingen en concerten in Schouwburg Concertzaal Tilburg staan vanaf 8 september in de zalen. Daarna volgen er meer dan 350 evenementen. Lees snel verder voor meer informatie.

Een greep uit het aanbod

Een aantal genres zijn opvallend goed vertegenwoordigd dit seizoen, zoals cabaret met zo’n 65 voorstellingen. Ook muziek is stevig vertegenwoordigd: meteen in september vindt het Festival Better Get Hit plaats, met soul, funk, jazz, hiphop en disco. De vaste gezelschappen keren eveneens terug, zoals het Nederlands Dans Theater, het Zuidelijk Toneel, philharmonie zuidnederland en huisorkest Kamerata Zuid. De grote musicals dit seizoen zijn The Prom met o.a. Pia Douwes en Grease.

De jongste bezoekers

Ook voor de jeugd is er met zo’n 48 verschillende titels een ruim aanbod aan theatervoorstellingen. De jongste theaterbezoekers kunnen o.a. terecht bij Wolfgang het wonderjong, Pippi Powerrrr, Martin Luther King, Nijntje en Woezel & Pip.

Uitgelichte voorstellingen

Iris Hond – Dichtbij

za 24 sep 20:30 uur

In Dichtbij speelt pianiste Iris Hond de muziek die het dichtst bij haar staat. Naast haar favoriete stukken van onder meer Ludovico Einaudi en Frédéric Chopin speelt ze haar eigen, veelal door het werk van deze componisten geïnspireerde composities.

Nielson – Vertrouwd & Nieuw

za 5 nov 20:15 uur

Met grote hits als Sexy als ik dans, Hoe en Beauty & de brains is Nielson niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor zijn eerste theaterconcert.

Nederlands Dans Theater 2 – Now here, Now always

wo 9 nov 20:15 uur

Now here, Now always toont drie dansstukken op één avond: virtuoos, overweldigend, indrukwekkend. Alles gebracht door de jonge topdansers van NDT2. Dé perfecte dansavond.

OG3NE – Samen Uit, Samen Thuis

wo 23 nov 20:15 uur

De Nederlandse muziekscene heeft in het rijke muzikale verleden vele prachtige pareltjes voortgebracht. Hoe zouden deze klinken, verpakt in het kenmerkende OG3NE jasje?

The Prom met Pia Douwes e.a.

14 t/m 18 dec

Het ultieme musicalfeest voor jong en oud. Met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want het is tijd voor een feestje!

Theo Maassen – Onbekend Terrein

13, 14, 26 & 27 jun

Natuurlijk hebben we allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Theo Maassen gaat in deze show terrein betreden waar hij nog nooit geweest is. Kom kijken, je gaat wat meemaken…

Ticketverkoop

De voorverkoop voor dit nieuwe theaterseizoen vond vanaf eind mei plaats. Er zijn een aantal voorstellingen uitverkocht, maar voor de meeste zijn nog tickets te bestellen. Tickets voor de voorstellingen in seizoen 2022/2023 zijn te koop via schouwburgconcertzaaltilburg.nl, aan de ticketbalie en telefonisch via 013 543 22 20.

Arrangementen

Als je je theaterbezoek met een goed gevulde maag wil beginnen, kun je vooraf aan de voorstelling terecht in het theatercafé. Je kunt hier vanaf het najaar genieten van de beste, rijk gevulde plateaus (vlees, vis of vega) van het bourgondische restaurant De Burgerij. Kijk voor meer informatie over arrangementen op de website.