Schrijfster Anke Laterveer doneert trouwjurken aan Tante Pollewop

Tante Pollewop

Sinds dinsdag 6 februari is de bruidsafdeling van Tante Pollewop weer acht prachtige trouwjurken rijker. Een bijzondere spontane actie ging hieraan vooraf. Anke Laterveer, schrijfster en columniste voor de Libelle, kwam ze hoogstpersoonlijk afleveren.

Anke plaatste in december een oproep op Twitter: “In het kader van de kerstgedachte: is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen, maar nog geen jurk heeft? Je mag de mijne hebben.” Hierop reageerden veel vrouwen, onder wie Evelyne Klerkx van Tante Pollewop. Zij vertelde Anke over haar tweedehands kledingzaak met grote bruidsafdeling waarvan de opbrengst naar onderwijsprojecten in Kenia gaat.

Er was snel een klik. Anke twitterde en schreef erover in haar column in Libelle en zo kreeg haar initiatief navolging. De publiciteit erover maakte daarnaast ook dat er via de post ook diverse trouwjurken in de Molenstraat werden bezorgd. Trouwjurken kunnen worden gehuurd of gekocht bij Tante Pollewop. De prijs is €50, €150 of €500 voor een volledige outfit, inclusief accessoires.

Nieuwe of (een keer) gebruikte trouwjurken

Tante Pollewop zamelt trouwjurken in die uitgeleend, verhuurd en verkocht worden aan toekomstige bruiden. Tot de doelgroep behoren vrouwen die met een klein budget moeten rondkomen of die liever hun geld willen uitgeven aan het feest en niet alles voor een jurk voor één dag. Bovendien is hergebruik ook een duurzaam alternatief.

Keuze is er genoeg. Vele maten, kleuren, merken en modellen hangen in de speciale ruimte van de winkel. Dames worden discreet geholpen in een speciale pasruimte. Er is een speciaal tarief voor vrouwen die met armoede te maken hebben. Zij kunnen al een jurk huren voor €50,- (de reinigingskosten). De gebruikelijke huurprijs is €150,- inclusief accessoires en stomerijkosten. Vanaf heden kunnen jurken ook gekocht worden voor maximaal €500,-. De opbrengst gaat net als alles wat Tante Pollewop doet naar onderwijsprojecten in Kenia.

Bekijk ook eens de Facebookpagina van Tante Pollewop.