Schrobbelèr lanceert kookboek met vijftig jaar aan bijzondere verhalen, tradities en recepten

Schrobbelèr lanceert in het kader van het gouden jubileum een exclusief kookboek. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Els Eijsermans-Wassing, dochter van uitvinder Jan Wassing, op vrijdagmiddag 24 november in het Proeflokaal van het bedrijf. Het kookboek is ontstaan door recepturen van enthousiaste Schrobbelèr-liefhebbers gemixt met vakkundige gerechten van bekende en minder bekende chef-koks. Naast diversen gerechten zijn er ook mooie verhalen te lezen over de geschiedenis van de Brabantse kruidenlikeur.

Het Schrobbelèr kookboek bevat vijftig gerechten ingezonden door enthousiaste liefhebbers van de drank. De gerechten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken, van ‘koffietijd’ tot de ‘nachthap’. Zo is er op ieder moment van de dag een passend recept en dat in iedere moeilijkheidsgraad. Het boek biedt op deze manier voor zowel de fanatieke hobbykok als ervaren chef, een passend gerecht.

Aanleiding

Wat begon als een oproep aan alle Schrobbelèr-liefhebbers om hun favoriete Schrobbelèr-recepten te delen, groeide uit tot een overweldigende stroom van enthousiasme. Liefhebbers van Schrobbelèr deelden niet alleen recepten, maar ook hun persoonlijke verhalen, herinneringen en ervaringen met de likeur. Het Schrobbelèr Kookboek is een samensmelting van deze verhalen en recepten.

Bekende Nederlanders en chef-koks

Het kookboek bevat niet alleen de recepten van gepassioneerde liefhebbers, maar ook bijdragen van bekende Nederlanders die hun band en favoriete gerecht met Schrobbelèr delen. Om de culinaire ervaring te verrijken, heeft Schrobbelèr samengewerkt met bekende chef-koks die hun expertise hebben gedeeld door een gerecht in te sturen. Deze samenwerking belooft niet alleen smaakvolle gerechten maar ook inzichten in het vakmanschap achter de creaties.

Presentatie

Op 24 november wordt Het Schrobbelèr Kookboek gepresenteerd. In het Proeflokaal van Schrobbelèr zal het eerste exemplaar worden uitgereikt aan Els Eijsermans-Wassing. Dochter van Schrobbelèr grondlegger Jan Wassing en inzender van één van de vijftig gerechten die Het Schrobbelèr Kookboek rijk is. Vanaf deze datum zal Het Schrobbelèr Kookboek ook verkrijgbaar zijn bij vele slijters en boekwinkels in Nederland en via de webshop van Schrobbeler. Het boek kost €25,- online. Dat is ook de advies consumentenprijs voor de verkooppunten.