Schrobbelèr Surprise Party, Wijn & Spijs middag, Tilburg Trappers en meer: dit zijn onze leukste weekend uittips!

Max Mulder

Wij hebben de leukste uittips van 29 september tot en met 1 oktober voor je op een rijtje gezet! Met enorm veel activiteiten en leuke feestjes wordt dit gegarandeerd een geweldig weekend.

Het hele weekend

Murf/Murw Festival bij De Nieuwe Vorst

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival voor experimentele cultuur. Tijdens deze vierde editie wekt het fanzine haar papieren pagina’s tot leven in de gehele Tilburgse binnenstad. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst.

Vrijdag 29 september

FIX IT FEST 2023 in Koning Willem II stadion

De jeugd mentaal gezond. Dat wil toch iedereen? Om deze droom te verwezenlijken organiseert het Innovatienetwerk Jeugd FIX IT FEST. Een festival waar we elkaar inspireren en vinden in onze missie. Hier delen we sterke voorbeelden, leren van elkaar en evalueren de jeugdmentaliteit. Laten we samenwerken voor de mentale gezondheid van de jeugd!

KOrTSLUITiNG 4 in de Hall of Fame

Na inmiddels drie succesvolle edities zal er weer een nieuwe editie plaatsvinden op 29 september in de Hall of Fame tijdens KOrTSLUITiNG 4! Laat je ziel en lichaam opladen door verschillend elektronisch talent van eigen Tilburgse bodem. Dit keer nemen de dj’s van TELG en Hauz of Wax je mee naar alle hoeken van het elektrisch circuit totdat alle stoppen door zijn.

Studio Bangana bij De Nachtzuster

Studio Bangana Night! Een creatieve én gezellige vrijdagmiddag/avond-borrel. Maakt niet uit waar je geboren bent, op wie je verliefd wordt, wat je wel of niet maakt of hoe je bankrekening eruit ziet; wees welkom!

Proef! NondeJeu meets Stadsbrouwerij 013

Alle bierliefhebbers opgelet! Op vrijdag 29 september werken NondeJeu en Stadsbrouwerij 013 samen om jou een bourgondische, competitieve en vooral gezellige avond te bezorgen. Laat je verrassen door fantastische smaakcombinaties van de beste gerechten uit NondeJeu’s eigen keuken en Tilburgs gebrouwen speciaalbier. En dat terwijl je een fanatiek potje Jeu de Boules speelt tegen je beste vrienden of collega’s.

Zaterdag 30 september

World of Pasar bij de Westermarkt

Zoals altijd is er wel iets leuks te doen bij Winkelcentrum Westermarkt. Zo ook op 30 september. Dan organiseert de Westermarkt een wereldse markt, tijdens deze dag maak je een wereldreis in het winkelcentrum. Een plek waar eten, kunst, en tradities van over de hele wereld samenkomen.

Schrobbelèr Surprise Party in de Koepelhal

Als je aan carnaval denkt, denk je aan Schrobbelèr. Sterker nog: als je aan Tilburg denkt, denk je aan Schrobbelèr. Het is niet voor niets dat dit heerlijke kruidenlikeur het ‘bloed van Tilburg’ wordt genoemd. Dit jaar bestaat Schrobbelèr vijftig jaar. Een prachtige mijlpaal die ze graag met de hele stad vieren. Dat gaan ze dan ook doen. En wel op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september 2023 in de Koepelhal.

Bug A Boo bij Poppodium 013

Na een succesvolle return editie in maart en een hosting op Daisy Festival, keert BUG A BOO terug naar Tilburg. Een clubnacht met de meest heerlijke R&B/ hiphop, dancehall en afro beats van vroeger en nu. Deze keer verwachten we meer dansjes en nog meer good vibes.

Zondag 1 oktober

Wijn & Spijs middag bij de Harmonie

Geniet op 1 oktober vanaf 14:00 uur ’s middags van 6 verschillende wijnen met bijpassende gerechten. Ze zullen je meenemen op reis en nemen je mee met een unieke smaakbeleving, dit in combinatie met de culinaire gerechten. De Harmonie is ervan overtuigd dat na afloop iedereen meer weet over hoe je mooie combinaties van wijn en gerechten kunt maken.

Heyhoef-Muziekfabriek bij Heyhoef Backstage

Lokaal en jong talent staat te trappelen om het Backstage podium op te springen! Liefst elf fanatieke acts hebben zich gemeld, waarvan een aantal nieuwe deelnemers. Niet alleen uit Tilburg maar ook uit de nabij gelegen dorpen Dongen, Kaatsheuvel, Gilze en Rijen. Heyhoef-Muziekfabriek wordt steeds meer een evenement voor de gehele regio Hart van Brabant met een toenemend groot publiek voor deze gratis toegankelijke muziekmiddagen.

Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle

Een bezoek aan een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een garantie op spektakel. Zowel op het ijs als op de tribunes is het goed vertoeven. In de ijshal is het ook voor en na de wedstrijd gezellig. Zo is er een biergarten waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt nuttigen. Oftewel: alle ingrediënten voor een leuk dagje uit zijn aanwezig bij een wedstrijdbezoek aan Tilburg Trappers.

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!