Scoor een boek: Jeugdspelers Willem II stimuleren kinderen om te lezen

Scoor een boek!

Het is iets wat je niet iedere dag meemaakt: twee echte jeugdspelers van Willem II in je klas. Maar bij 39 klassen in Tilburg, Oisterwijk en Goirle werd het op 13 maart een realiteit. De jeugdspelers kwamen namelijk langs in het kader van het leesproject Scoor een Boek! De Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II Betrokken willen met dit project kinderen in groep 5 en 6 stimuleren om meer te gaan lezen. 

1 op de 10 kinderen in Nederland heeft namelijk een leesachterstand. De bibliotheek Midden-Brabant besluit om dit probleem samen met Willem II Betrokken aan te pakken. Met het project Scoor een Boek! gaan 866 leerlingen uit 39 groepen 5&6 uit de gemeentes Tilburg, Goirle en Oisterwijk in 9 weken tijd zoveel mogelijk boeken scoren.

Scoren maar!

Voor ieder gelezen boek die wordt gescoord, plakken de kinderen een sticker op de scoreposter. Willem II-keeper Kostas Lamprou moedigt de kinderen gedurende deze periode met videoboodschappen om zoveel mogelijk te lezen.

Rust

Inmiddels is het project op de helft, dus is het tijd voor ‘de rust’. Er kwam een lees- en mediaconsulent van de Bibliotheek langs om nieuwe boeken te brengen en te kijken hoe het gaat.

Maar extra speciaal is dat er ook jeugdspelers van Willem II langs kwamen. De kinderen mochten ze het hemd van het lijf vragen (wat is jouw lievelingsboek?) én ze gingen voorlezen.

Eindsignaal

Het project nadert het laatste fluitsignaal, de kinderen hebben nog vier en een halve week de tijd om zoveel mogelijk te lezen. Scoor een boek! eindigt met een sportieve afsluiting bij de jeugdopleiding van Willem II op 11 april. Dan horen we ook hoeveel boeken de kinderen samen hebben gelezen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kun je terecht op de website van de bibliotheek Midden-Brabant.