Scooter Koning viert driejarig bestaan: ‘We worden steeds bekender in de regio!’

scooter koning

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de jonge ondernemende broertjes Bjorn en Rico de Beer hun scooterzaak Scooter Koning openden. Hun ambitie is om een grote speler op het gebied van scooters te worden in de regio Tilburg. “Ik denk dat dit al aardig is gelukt. We worden steeds bekender in de regio,” vertelt de trotse Bjorn, die inmiddels in zijn eentje de zaak runt. Tijd om bij te kletsen over het afgelopen jaar, de naderende helmplicht en de opkomst van elektrische scooters.

Want waar Bjorn en Rico in 2018 met zijn tweeën de zaak startten, tref je nu in de showroom en werkplaats 4 man personeel. Het team is dus flink uitgebreid. “We hebben nu twee man vast in dienst in de werkplaats en iemand die ons helpt met de marketing.”

‘Er bestaat een kans dat de helmplicht er komt’

Mede door corona nam de omzet van Scooter Koning de afgelopen jaren verder toe. En dus ook de klantenkring. “Zeker de eerste lockdowns werden er veel scooters verkocht. Men ging niet op vakantie en kochten een scooter om lekker in de regio te gaan touren.”

Bjorn merkt dat mensen nu in de afwachtmodus raken met betrekking tot de aanschaf van een scooter. “Die helmplicht begint nu toch wel een dingetje te worden. Mensen kijken het nog eventjes aan voordat de een snorfiets of scooter aanschaffen.” Want er ligt een voorstel om een helmplicht voor snorfietsers in te voeren. In Amsterdam mag je bijvoorbeeld binnen de ring alleen met een helm op een snorfiets rijden. De politiek is voornemens om dit in 2023 in heel Nederland in te voeren. “Ik vraag mezelf af of dit ook daadwerkelijk in 2023 al ingevoerd wordt, dat verwacht ik namelijk niet op korte termijn.”

Toch bereidt Bjorn zich voor op de mogelijkheid dat de helmplicht er komt. Zeker omdat hij zijn klanten zekerheid wil geven.  Hij heeft momenteel dan ook een gave actie. “Als je nu bij ons een snorfiets aanschaft, keuren we je scooter tot twee jaar na aanschaf gratis om tot een bromfiets.” De actie geldt voor de SK en FOX scooters op zowel de benzine als elektrische variant. Dat omkeuren wordt van a tot z door Scooter Koning geregeld. “Van de motorische wijzigingen tot het stukje administratie richting het RDW. Wij zorgen ervoor dat de scooter – mocht het zover komen – helemaal volgens de regels wordt omgekeurd. Zo heb je de garantie dat als je nu een snorfiets aanschaft, je er de komende jaren gewoon mee vooruit kunt.”

scooter koning

‘Elektrische scooters worden steeds populairder’

Nog een ontwikkeling in de scooterbranche: de intrede van de e-scooters. Oftewel: scooters met een accu die geen benzine nodig hebben. “Deze worden steeds populairder. Ik denk dat mensen het rijden op e-scooters ook steeds meer ontdekken door initiatieven zoals die van Go-Scooter. Heel Tilburg staat vol met elektrische scooters en dus merken ook steeds meer gebruikers dat dit een fijne manier van vervoer is.”

Bjorn merkt dan ook dat de vraag naar e-scooters toeneemt. “Go-scooters zijn interessant als je sporadisch gebruik maakt van een scooter. Maar als je vaak gebruik maakt van een scooter, is het duur vergeleken met het rijden van een eigen e-scooter.” Steeds meer Tilburgers komen dan ook een e-scooter aanschaffen bij Bjorn. “Als je dagelijks maximaal 50 kilometer rijdt, is een elektrische scooter namelijk heel interessant. Zo’n accu gaat namelijk een kilometer of 50 tot 70 mee en als je de accu ’s nachts aan de oplader legt, kun je er dagelijks lekker mee rijden en bespaar je op brandstof. En het is ook nog eens goed voor het milieu.”

Scooter Koning heeft dan ook een ruim aanbod in e-scooters. “En extra fijn. De actie van het omkeuren geldt dus ook voor elektrische scooters van het merk FOX.”

‘Willen onze marketing activiteiten uitbreiden’

Ondanks dat Scooter Koning goed aan de weg timmert met betrekking tot naamsbekendheid in de regio, hebben ze nog genoeg andere plannen. “We zijn nu flink bezig om onze webshop uit te breiden. Hier kun je terecht voor scooteronderdelen, helmen en eigenlijk allerlei verschillende accessoires.”

Ook willen ze de naamsbekendheid niet alleen in de regio uitbreiden, maar ook landelijk. “Er zijn verschillende scooterzaken in het land die met hun social media kanalen heel Nederland weten te bereiken. Bijvoorbeeld omdat ze gave content maken over het customizen van scooters. Daarmee weten ze echte liefhebbers aan zich te binden. Dat willen en kunnen wij ook.”

Want: Scooter Koning is ook druk bezig met het customizen van scooters. “Zeker voor Vespa scooters merken we dat dit steeds populairder wordt. Wij kunnen een Vespa helemaal naar wens van de klant samenstellen en customizen. Dat zijn ook echt gave projecten om te doen. Als zo’n klant zijn scooter dan ontvangt en je ziet die lach op zijn of haar gezicht: daar doen we het uiteindelijk voor.”

Meer informatie

Bij Scooter Koning kun je terecht voor verschillende merken scooters en e-scooters. Zo verkopen ze de merken SK, Piaggio en Vespa. De zaak staat met name bekend om haar scherpe prijzen in verhouding tot andere scooterbedrijven. Daarnaast hebben ze een wisselend aanbod aan occassions. En goed om te weten: het assortiment aan scooteronderdelen en -accessoires is ook heel ruim.

Rondom Black Friday hebben ze ook een toffe actie. Namelijk 15% korting via de webshop en tot 65% korting op valbeugels voor diverse scooters.

Wil je meer weten over Scooter Koning? Bekijk dan ook eens de website. Voor actuele acties kun je de zaak het beste volgen via Facebook en Instagram.