Scouting Esjeeka bereikt als eerste hoogste punt in Spoorpark

spoorpark

Het gebouw van Scouting Esjeeka, dat samen met de overkapping en de kiosk, het eerste gebouw is dat gerealiseerd wordt in het Spoorpark, heeft als eerste het hoogste punt bereikt. Het nieuwe onderkomen met een groot terrein heeft een centrale ligging in de stad en gaat de kinderen vele mogelijkheden bieden.

In het Spoorpark zijn alle kwartiermakers druk aan de slag om hun droom te realiseren. Zo ook scouting Esjeeka. Met tal van vrijwilligers waaronder staf, bestuur en ouders gingen aan de slag met de grondwerkzaamheden voor het riool en er werden andere leidingen gelegd. Hoe goed sluit dit aan bij het burgerinitiatief dat het Spoorpark is. De laatste maanden was aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen bezig de muren op te trekken en kozijnen te zetten. Opvallend is de look en feel met spoormateriaal in het ontwerp. Onlangs werden de dakpanelen geplaatst. En nu heeft het gebouw van Esjeeka als eerste het hoogste punt bereikt.

esjeeka

Spoorpark als ideale plek

“Als scouting staan we midden in de samenleving en willen we zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ons voormalige onderkomen – in de kelder van een groot oud pand aan het Wilhelminapark – voldoet helaas niet aan de eisen die wij als scouting stellen aan een gebouw. We gaan bouwen voor onze groep en in onze ogen is het Spoorpark de ideale plek. Juist vanwege de centrale ligging, de groene omgeving, de vele mogelijkheden die het terrein te bieden heeft en de kans tot samenwerking.”

Grootste burgerinitiatief

Spoorpark Tilburg is het grootste burgerinitiatief van Nederland en wordt met de geselecteerde kwartiermakers vormgegeven. Iedereen werkt op dit moment hard aan de realisatie. De opening van het Spoorpark vindt plaats in het weekend van 21 juni, de langste dag van het jaar, met een programma vol activiteiten.