Serve the Burger: studenten bbq-en met buurtbewoners

Tien juli worden in samenwerking met verschillende studenten organisaties grote buurt barbecues georganiseerd. Met de steun van Tilburg University Cantus en T.S.V. Olof kunnen ze dit jaar groot uitpakken tijdens Serve the Burger. Meer dan honderd studenten hebben de handen ineengeslagen om zich in te zetten voor de buurt en op deze manier ook hun buurgenoten beter te leren kennen.

Serve the Burger

Het initiatief van Serve the Burger komt van Serve the City Tilburg. Serve the City is er als vrijwilligersorganisatie op gericht om de student wat dichter bij zijn studentenstad te brengen en om het sociaal-maatschappelijk welzijn van deze studentenstad te verbeteren. Serve the Burger is hier natuurlijk een uitgelezen kans voor: zowel de student als de buurtbewoner wordt uit de comfort zone gehaald om te ontdekken wat er nog meer in de eigen buurt afspeelt.

Waar de student normaal gesproken niet snel betrokken raakt bij de buurt of wellicht zelfs als last gezien wordt, wil Serve the City met deze activiteit laten zien dat de student juist een aanwinst is in de wijk. Overdag zullen de studenten de handen uit de mouwen steken bij verschillende verzorgingstehuizen in de buurt. Op deze manier krijgen ook de buurtbewoners die ’s avonds wellicht niet naar de barbecue kunnen komen, de aandacht die zij verdienen.

BBQ Spots

Rond een uur of vijf gaat de barbecue aan en wordt de dag afgesloten met een gezellige barbecue waarbij vooral de sociale cohesie centraal staat. De barbecues zullen plaatsvinden in het Harmoniepark, het Wilhelminapark en Fokkerpad in Tilburg.