logo

Servicebureau Kinderopvang ondersteunt campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’

Servicebureau Kinderopvang

 Vandaag start de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Dit is een initiatief van Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang met ondersteuning van Service Bureau kinderopvang. Niet alleen de onderwijssector kampt met een personeelstekort. Als er niets gebeurt ontstaat er de komende jaren ook een tekort van ruim 8.000 medewerkers in de kinderopvang

Betekenisvol werk voor kind én ouder

Waardering voor alle pedagogisch medewerkers is zeker op zijn plaats. Want werken in kinderopvang is betekenisvol werk, waarmee je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. ‘Pedagogisch medewerkers maken echt het verschil voor kinderen’, zegt Van Ark. Kinderopvang ondersteunt ouders in het spitsuur van hun leven om werk en gezin te kunnen combineren. Pedagogisch medewerkers zijn de experts als het gaat om de ontwikkeling van het jonge kind. Ze zorgen dat kinderen met alle achtergronden dezelfde start krijgen. Ook ouders hebben belang bij professionele kinderopvang met pedagogisch medewerkers die het gesprek aangaan over de ontwikkeling van hun kind.

Kinderen vangen zoveel op

Kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is zoveel meer dan opvang alleen. Kinderen en hun ouders bedanken in de campagne hun eigen pedagogisch medewerkers voor alles wat ze dankzij hen opvangen. Zoals nieuwe woorden, mooie complimenten, liefde voor tekenen, maar ook hoe ze problemen kunnen oplossen.

Kinderopvang dankzij jou

De website kinderopvangdankzijjou.nl vormt het hart van de campagne. Hierop staat een test om te ontdekken of werken in kinderopvang bij iemand past. Bovendien zijn hier alle vacatures bij kinderopvangorganisaties in de buurt verzameld. Daarnaast biedt de website informatie over omscholen, opnieuw aan de slag of het werk combineren met een andere baan of studie. Als er één boodschap is die bijblijft, dan is het dat werken in de kinderopvang waardevol is en de branche genoeg plek heeft voor nog meer gemotiveerde pedagogisch medewerkers.

Over de campagne

Deze campagne is een initiatief van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang. In dit platform streven werkgevers en werknemers samen naar een balans op de arbeidsmarkt. De aanpak van de personeelstekorten staat hoog op de agenda. Kinderopvangorganisaties zijn dringend op zoek naar nieuwe medewerkers. Werkten er in 2015 nog 82.000 medewerkers in de kinderopvang, inmiddels zijn dat er meer dan 100.000 en de vraag naar kinderopvang en pedagogisch medewerkers blijft groeien.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze campagne? Stel je vraag via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl. Voor verdere informatie over Servicebureau Kinderopvang, kun je terecht op hun bedrijfspagina op onze site.