Servicepunt Detailhandel Tilburg helpt werkzoekenden aan werk

Ondanks de kredietcrisis heeft het Servicepunt Detailhandel in Tilburg de eerste maanden van dit jaar ruim 20 werkzoekenden aan een baan geholpen. Sinds de start eind april 2008 zijn er ruim 100 vacatures vervuld door uitkeringsgerechtigden.

Het Servicepunt Detailhandel is er speciaal voor de Tilburgse winkeliers. De medewerkers helpen bij vragen, behoeften en wensen van ondernemers en ondersteunen hen op het gebied van personeel en bedrijfsvoering. Ook worden er workshops voor hen georganiseerd zoals 'Vooruitkijken is overleven' waarbij ingegaan wordt op de vraag ‘hoe overleef ik een economische crisis?’

Het Servicepunt timmert hard aan de weg om bekendheid te krijgen. De adviseurs gaan erop uit om detaillisten en winkeliersverenigingen persoonlijk te informeren over de diverse hulplijnen die het Servicepunt ze kan bieden. Zo is er recentelijk een fotoboek met cv’s van werkzoekenden verspreid onder 200 detaillisten. Zij konden de kandidaten zelf benaderen. Dit initiatief is goed ontvangen en zal dit jaar zeker nog een vervolg krijgen.

Het Servicepunt is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Tilburg en randgemeenten, UWV WERKbedrijf, ROC Tilburg, Rooi Pannen, Kenniscentrum Handel, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel en Ondernemersfederatie Tilburg. Het Servicepunt is gevestigd binnen het WERKbedrijf aan de Besterdring 235 te Tilburg.