Servische band KAL trapt festivalmaand af bij No Sikiriki

 

In de aanloop naar het festival organiseert het International Gipsy Festival in samenwerking met partners een aantal evenementen.
Servische band KAL trapt festivalmaand af bij No Sikiriki.
De kick off van het International Gipsy Festival vindt plaats bij eetcafé No Sikiriki. No Sikiriki is een ontmoetingsplek waar muziek, eten en verschillende culturen samenkomen binnen eigentijdse Balkan in Mediterrane sfeer, om precies te zijn; de sfeer van het voormalig Joegoslavië! De kick off geeft het startsein voor een maand vol evenementen in aanloop naar het International Gipsy Festival op 24 & 25 mei.

KAL
De bekende Servische band KAL, vorig jaar nog te gast op het International Gipsy Festival, luistert de avond op. KAL maakt een eigen muziekstijl die door critici wordt opschreven als  ‘Rock ’n Roma’. Stevige Roma muziek, met een link naar Balkan Brass en de sevdahlinka, de levensliederen uit Bosnië. Kortom een dampende mix, met hier en daar scratchen en elektronica.  Eerder deden ze de grote Europese festival aan als Roskilde, Fusion Festival, Sziget en het EXIT Festival in thuisland Servië.

DJ Quirien
Hij draait diverse stijlen muziek voor de dansvloer en is tevens actief als radio dj en mixtape dj. Rode draad door zijn muziek is het ritme en gevoel in het teken van balkan muziek.

De entree bedraagt €7,50. Tevens is er de mogelijkheid tickets te kopen van het International Gipsy Festival.  Voor meer informatie over ticketverkoop en het complete programma van de meimaand ga naar www.gipsyfestival.nl of www.nosikiriki.nl.