Sfeerverlichting binnenstad brandt vanaf eind oktober: mogelijk meer ‘belevenis projecties’, duurzame verlichting op de Cityring en meer

sfeerverlichting

Momenteel zijn ze in de binnenstad al bezig met het aanbrengen van sfeerverlichting met het oog op de feestdagen. Dat lijkt mogelijk wat vroeg, maar wordt bewust gedaan. De sfeerverlichting gaat dit jaar namelijk twee weken eerder branden dan andere jaren. En dus kun je in de laatste week van oktober al genieten van een sfeervolle winterse binnenstad

Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg is verantwoordelijk voor de winterse sfeerverlichting in de binnenstad. In verband met corona houden zij er rekening mee dat ze minder activiteiten in het openbaar gebied kunnen organiseren. Daardoor hebben ze wel de mogelijkheid om extra in te zetten op sfeer en aankleding. Zo zijn ze momenteel weer in gesprek met First Impression om dit jaar niet één grote projectie, maar meerdere kleine ‘belevenis projecties’ op verrassende plekken in de binnenstad te realiseren. Afgelopen jaren konden Tilburgers al genieten van prachtige projecties op de Heuvelse Kerk. Dat worden er dit jaar dus mogelijk meer.

Sfeerverlichting gaat mogelijk eerder branden

Ook is het Ondernemersfonds in de afrondende fase om de sfeerverlichting eerder te laten branden. Daar zijn ze al langer mee bezig en het lijkt erop dat het dit jaar gaan lukken. Op deze manier zijn delen van de binnenstad op grauwe dagen ook overdag sfeervol verlicht.

Met het oog op de toekomst experimenteert het Ondernemersfonds dit jaar ook op een aantal plaatsen met andere verlichting. Zo gaan ze proberen om de bomen langs delen van de Cityring te voorzien van duurzame verlichting.

Winter in Tilburg

Hoe de rest van het Winter in Tilburg programma vorm krijgt, hangt af van de actuele maatregelen omtrent bestrijding van het coronavirus. Wat wel zeker is, is dat er vanouds wordt ingezet op een warme en sfeervolle winterperiode in de binnenstad.