Nieuws

70% korting
Let op! Dit artikel is al 1903 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Shoesme: Tilburgse roots en marktleider in baby- en kinderschoenen

Ze zijn marktleider in baby- en kinderschoenen, liggen met verschillende collecties bij meer dan 400 retailers in Nederland, België, Duitsland en Engeland en zijn met de kinderschoenenwinkel onlangs verhuisd van de Willem II Straat naar de Trouwlaan. Wij spraken met Evy van Hulten (Marketing & Communicatie) en Annemarie van den Nieuwenhuizen (winkelmanager) van Shoesme.

Annemarie werkt al ruim 4 jaar bij Shoesme. Ze maakte de opstart van de eerste conceptstore in de Willem II Straat mee en is nu het gezicht van de winkel in de Trouwlaan. Evy werkt zo’n 2,5 jaar bij het Tilburgse bedrijf en zorgt ervoor dat het merk Shoesme bekend wordt bij zoveel mogelijk mensen.

Ontwikkeling Shoesme

Shoesme is van origine een ècht Tilburgs bedrijf dat al in 1999 werd opgericht door Michiel Slaats. Vanuit een zolderkamer maakte het bedrijf de overstap naar een kantoorpand. Inmiddels is het oude kantoorpand (ook in de Trouwlaan) ingewisseld voor een ruim en modern kantoor waar zo’n twaalf mensen werkzaam zijn.

Zo zijn er drie ontwerpers full-time bezig met het ontwerpen van de verschillende collecties. Zowel voor baby’s, peuters, kleuters als tieners heeft Shoesme een uitgebreide collectie. ”Inmiddels verkopen we zelfs schoenen tot en met maat 41, hebben we een collectie met kraamcadeaus en komt er binnenkort een babykledingcollectie op de markt”, vertelt Annemarie.

De schoenen van Shoesme worden in Portugal gemaakt. ”We kiezen bewust voor een Europese productie vanwege de goede werkomstandigheden. Daarnaast is de kwaliteit van materialen goed en werken we met verschillende familiefabrieken ,zodat we ieder seizoen kwaliteit kunnen garanderen”, zegt Evy.

En wat maakt Shoesme dan onderscheidend van andere kinderschoenen? ”Ik denk toch wel de pasvorm, kwaliteit en modische schoenen. Ook kijken we naar hetgeen wat kinderen van een bepaalde leeftijd leuk vinden en passen we de ontwerpen aan op het modebeeld van die doelgroep”, gaat Evy verder. Ook maakt Shoesme, in tegenstelling tot veel andere producenten van kinderschoenen, haar eigen zolen. Dit zorgt voor een goede pasvorm, de zolen zijn flexibeler en sterker, maar bovenal heb je zo unieke schoenen die je alleen bij Shoesme kunt kopen.

Kinderschoenenwinkel Shoesme

In eerste instantie werden Shoesme schoenen alleen verkocht via retailers. Als aanvulling werd ervoor gekozen om een eigen conceptstore te openen in de Willem II Straat. ”Zo konden we het Shoesme concept bekend maken onder Tilburgers en directer in contact komen met onze doelgroep. Nu kregen we direct feedback van onze klanten en konden we dat weer doorvoeren in de concepten.”

Toch kozen ze er onlangs voor om de Willem II Straat te verlaten voor een pand in de Trouwlaan. ”Hier hebben we dubbel zoveel ruimte en kunnen we onze concepten beter uitleggen. Het is ook fijn dat ons Warehouse direct achter de winkel zit waardoor de winkel altijd een grote voorraad heeft. En niet geheel onbelangrijk; we zijn hier beter bereikbaar met auto of fiets en hebben hier parkeermogelijkheden voor de deur.” Ook geeft Annemarie aan dat ze merkte dat mensen heel gericht Shoesme bezochten en ze de binnenstad daarom niet echt ‘nodig’ hebben.

De nieuwe winkel is een stuk industriëler, moderner en geeft het Shoesme gevoel beter weer. Zo staan er naaimachines uit de fabrieken in Portugal, kijk je rechtstreeks in het magazijn en worden er materialen waaruit de schoenen bestaan neergelegd in de winkel.

Ook goed om te weten; je kunt in de winkel gratis de voetjes van je kinderen laten opmeten zodat je zeker weet dat je kids zich prettig voelen in hun schoentjes. In de winkel staan zo’n 160 verschillende modellen en qua prijsklasse zit Shoesme tussen de €59,95 en €119,95.

Shoesme Kinderschoenenwinkel 4

Feestelijke opening

De winkel opende vorige week woensdag aan de Trouwlaan 38 en zaterdag 20 februari is de feestelijke opening. Voor de nodige balonnen wordt gezorgd, voor de kids is er popcorn en je ontvangt 10% korting op de hele zomercollectie. Shoesme nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen in de nieuwe winkel. Vanaf dan is de winkel van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10:00 – 18:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur.

Reageer op dit bericht