Nieuws

Factorium
Let op! Dit artikel is al 12 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Silent disco, muzieksafari & veel meer: Factorium organiseert dit weekend een open dag!

Factorium is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen! En dat nieuwe seizoen trappen zij graag samen met jou af. Dit doen ze door alle disciplines die zij in huis hebben – theater, dans, muziek, musical en urban – te laten zien tijdens de open dag aanstaande zondag 12 september. Het plein voor het Factorium, de Factoriumtuin en de Muzentuin zijn decor voor al het moois. Daarnaast hoef je niet stil te zitten en kun je deelnemen aan een hoop workshops en andere activiteiten. Nieuwsgierig hoe? Lees dan verder.

Highlights van het programma

Factorium heeft tijdens de open dag een programma bomvol activiteiten voor je klaar staan. Het volledige programma kun je in dit blokkenschema bekijken. Natuurlijk nemen we je graag mee langs een aantal highlights van het programma. Zo kun je onder begeleiding van coaches de sterren van de hemel spelen in een band, staat er een photobooth in het Factorium Theater waar je als een ware superster op de foto kan en vind je er een silent disco voor alle leeftijden. Ook strijkt de Muzieksafari 12 september neer op de open dag voor de eerste try-out. Hierdoor krijg jij de kans om een nieuw instrument uit te proberen.

Meer hoogtepunten

Andere hoogtepunten zijn de optredens van aanstormende talenten van de MusicAllFactory en de vooropleiding van de Rockacademie. Er vindt een masterclass rap en productie plaats door Alex de Boer (Megas) en Kevin Biemans (Zeno). Daarnaast gaat theatervoorstelling Giraffenhok in première én is er een glow in the dark dansworkshop. Is dans nu sowieso helemaal jouw ding? Dan mag je ‘De vloer op‘ van ‘deDansPunt’ zeker niet missen. Op deze dansvloer zijn allerlei presentaties en demonstraties te zien en kun je als danser in alle dansstijlen en niveaus terecht, van salsa tot moderne dans en van stijldans tot hiphop. Kortom: genoeg te ontdekken en beleven!

  • Meer over de highlights van het programma lees je hier.

Voor het hele gezin

De open dag van Factorium is ideaal om te bezoeken met het hele gezin. Er zijn veel activiteiten – zoals bovengenoemde silent disco, de photobooth en de dansvloer van deDansPunt – die geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo geniet je met het hele gezin van een leuk, cultureel dagje uit.

Toegang

De open dag is vrij toegankelijk. In verband met de huidige maatregelen vraagt Factorium haar bezoekers te registreren en de gezondheidscheck (verplicht) te doen bij de ingang. Daarnaast is de anderhalve meter nog steeds de norm, is de open dag een geplaceerd evenement en worden instrumenten doorlopend schoongemaakt. Ben jij erbij zondag? Bekijk de website voor de laatste updates over de open dag. Volg Factorium ook op Instagram of Facebook.