Silent Stories in de Kennismakerij tijdens Festival Mundial

Tijdens het gehele Festival Mundial-weekend presenteert de Kennismakerij een speciaal koptelefoon programma: Silent Stories. Bezoekers aan het festival kunnen een koptelefoon lenen bij de ingang van de Kennismakerij om het programma te volgen. Loop binnen, plug in en verdiep je in de wereld van Mundial in de Kennismakerij.

Wereldboeken (8 tot 80 jaar)

zaterdag 14.00 & 17.00 uur | zondag 13.30 & 17.00 uur (20 min)

Niet alleen kinderen, maar ook voor volwassenen zijn welkom tijdens de voorleesuurtjes in de Kennismakerij. We lezen namelijk kinderboeken van over de hele wereld. Van Suriname tot China, van Iran tot Mozambique.

Onderhuids

zaterdag 15:50 – 16:35 uur | zaterdag 17:45 – 18:30 uur

Onderhuids is een nationale campagne en dialoog over racisme en verborgen voorkeuren. De campagne is een confrontatie met onze ideeën over ‘de ander’. Ideeën die soms zichtbaar zijn, maar die ook vaak verstopt zitten onder de oppervlakte. Wie durft te onderzoeken hoe deze onbewuste voorkeuren onze omgang met elkaar beïnvloeden? Programma met antropoloog Sinan Çankaya, filmmaker Sunny Bergman en rapper en activist Gikkels.

Vrijheid aan tafel

zondag 14.30 – 16.30 uur

Leerlingen van De Nieuwste School gaan met het publiek in speeddialoog om samen het begrip vrijheid te reflecteren. In vijftien minuten delen de deelnemers ideeën en ervaringen met de gespreksleiders, waarna ze dromen en wensen voor de toekomst bespreken.

Silent Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Het Zuidelijk Toneel.

De Kennismakerij, zaterdag 27 juni en zondag 28 juni. Kijk voor het programma en kaartverkoop op www.festivalmundial.nl.

De Kennismakerij, Bibliotheek Nieuwe Stijl, is een werkplaats van kennis en verhalen. Een plek die je vooruit brengt. Niet alleen door er boeken te lenen, maar ook doordat je er anderen ontmoet, elkaar informeert, experimenteert met de nieuwste technologische ontwikkelingen en in contact komt met organisaties uit de stad of regio. De samenwerking met Festival Mundial is een voorbeeld van hoe deze werkplaats nu vorm krijgt.