Ska-legende Madness in december naar 013

Madness

’s Werelds beroemdste ska-band Madness komt eind dit jaar naar 013 voor een optreden. De legendarische Britse formatie staat op dinsdagavond 6 december op de planken in Tilburg om het in oktober te verschijnen album ‘Can’t Touch Us Now’ te ondersteunen.

Madness

De basis voor de ‘heavy, heavy monster sound’ van Madness wordt eind jaren zeventig in Groot-Brittannië gelegd. Met de single ‘One Step Beyond’, afkomstig van het gelijknamige debuutalbum, nestelt de groep zich in 1979 gelijk in de hoogste regionen van niet alleen de Britse hitlijsten. De aanstekelijke en speelse ska-muziek wordt ondersteund door vaak humoristische videoclips wat nog eens extra bijdraagt aan de internationale populariteit van de groep.

Madness scoort begin jaren tachtig de ene na de andere hit. ‘Our House’, ‘Baggy Trousers’, en ‘Embarrassment’ zijn daarvan de bekendste voorbeelden. Het succes lijkt geen grenzen te kennen, maar creatieve meningsverschillen zorgen in 1986 voor een breuk. Die blijkt enkele jaren later alweer gelijmd; ruim 75.000 fans zijn in 1991 aanwezig bij het reünieoptreden in Finsbury Park. Sindsdien verschijnt er mondjesmaat nieuw materiaal en wordt er vooral weer veel opgetreden

Groot Feest

Madness is nog steeds een graag geziene gast in Nederland. In een volle HMH (2012) en TivoliVredenburg (2014) maakt de groep er met een mix van oud en nieuw materiaal één groot feest van. In oktober verschijnt het gloednieuwe album ‘Can’t Touch Us Now’. Ter ondersteuning doet de groep Nederland aan voor enkele shows die ongetwijfeld gaan bewijzen dat Madness nog steeds garant staat voor ‘the nuttiest sound around’.

Meer informatie

Op dinsdag 6 december komt Madness naar Poppodium 013. Het concert begint om 20:00 uur en voor de vroege vogels is de zaal al om 19:00 uur geopend. De tickets voor dit concert zijn €45.- (exclusief servicekosten) en de tickets zijn te bestellen via de website van 013.