Slaat de verveling in de vakantie toe? Wij zetten zeven leuke speeltuinen in Tilburg op een rij!

Speeltuin Ketelhuis

Over een week starten de scholen weer in Tilburg en omgeving, maar gelukkig is het deze week nog lekker weer om buiten te spelen. Begint de verveling al toe te slaan? Dat is helemaal niet nodig! In deze speeltuinen kun jij jezelf helemaal uitleven.

#1 Speeltuin bij Het Ketelhuis

Speeltuin Ketelhuis

Bij Het Ketelhuis kun je genieten van een lekkere lunch, diner of borrel terwijl jouw kinderen onbezorgd kunnen spelen in de speeltuin. Is het minder weer? Geen probleem, want Het Ketelhuis heeft ook een binnenspeeltuin. Superfijn dus!

Aabe-straat 45

#2 Mattheusbos (Korvel)

speeltuintjes in Tilburg

Het Mattheusbos is een klein bos achter de Korvelseweg met een leuke speeltuin. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier prima vermaken en ondertussen kun je zelf op een van de vele bankjes toekijken. Het Mattheusbos heeft veel verschillende speeltoestellen en een groot klimrek. Ook heeft de speeltuin een picknicktafel, zodat je gezellig samen kunt picknicken.

  • Locatie: Capucijnenstraat 76

#3 Speeltuin Kerkibo (Bisschop Bekkerslaan)

Woon je in de buurt van de Goirkestraat? Dan ben je vast wel eens bij Kinderboerderij Kerkibo te vinden! Zo niet, dan is dit echt een aanrader. Deze speeltuin heeft namelijk veel verschillende speeltoestellen voor jong en oud. Zo zijn er draaitoestellen, klimrekken en glijbanen. Natuurlijk kun je er ook de meest schattige dieren vinden! Benieuwd? Check dan onderstaande video!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

  • Locatie: Bisschop Bekkerslaan 202A

#4 Speeltuin Maria Goretti (Theresia)

We blijven even bij de Kinderboerderijen, want in de wijk Theresia vind je Maria Goretti. Deze voormalige kloostertuin is een speeltuin en kinderboerderij in één. Hier kunnen kinderen genieten van verschillende speeltoestellen en daarnaast zijn er skelters te leen. Ook is er een hoog klimrek. Voor iedereen is er wel iets leuks te doen dus.

  • Locatie: Stedekestraat 17

#5 Speeltuin De Werf (Armhoef)

speeltuintjes in Tilburg

Bij deze speeltuin vlak achter de Piushaven kunnen kinderen lekker hun gang gaan met alle speeltoestellen. Zo is er een grote schommel waar kinderen tegelijkertijd op kunnen, zijn er verschillende glijbanen en is er een kabelbaan. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht, want er zijn ook veertoestellen en wipjes voor peuters.

  • Locatie: De Werf 181

#6 Speeltuin Tarwehof (Rooi Harten)

speeltuintjes in Tilburg

Speeltuin Tarwehof ligt aan het Kromhoutpark. Deze speeltuin is vooral bedoeld voor de kleintjes. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en kun je als ouder goed toezicht houden, want er staat een hekje om de speeltuin. Naast de speeltuin zijn er ook fitnessapparaten.

  • Locatie: Tarwehof 87

#7 Quirijnstokpark

Ken je het prachtige Quirijnstokpark al? Bij deze parel in Tilburg-Noord kun je niet alleen een wandeling door de Tilburgse natuur maken, maar is er voor kinderen ook veel te beleven. Zo is er een kinderboerderij en een grote speeltuin met veel verschillende speeltoestellen. Er zijn genoeg glijbanen, klimtoestellen en schommels voor groot en klein.

Woning Jac. van Vollenhovenstraat 24 Tilburg - Oozo.nl

  • Locatie: Sweelincklaan 452

Vakantie in Tilburg

Ben je benieuwd naar nog meer vakantietips in Tilburg? Check dan zeker onze vakantietips!