Slacklineworkshop van wereldkampioen in Smederij

Komende zondag, 9 november, krijg je om 14.00 uur de kans om de uit Amerika overgewaaide nieuwe sport ‘Slackline’ uit te proberen onder leiding van kersverse wereldkampioen Yuri Rhodenborgh (20) uit Tilburg. Yuri geeft dan samen met het Dreamwalkers team een kennismakingsworkshop voor alle leeftijden in de Smederij Spoorzone.

Doel bij het slacklinen is beheerst te wandelen, te springen en te stunten op een gespannen elastische lijn van nog geen vier centimeter breed. Tijdens de workshop, die start om 14.00 uur in gebouw 76 (onderdeel van de Smederij), ga je na een kleine demo van het team, laagdrempelig aan de slag met de basis. Je leert lopen over een lijn op een kleine meter boven de grond, wat moeilijker is dan het lijkt. Maar oefening baart kunst en het Dreamwalkers team helpt en geeft tips. De workshop biedt plaats aan 35 mensen, inschrijven is niet nodig, maar vol is wel vol, dus wees vooral op tijd aanwezig. Het gebouw is toegankelijk vanaf 13.50 uur. De deelnemers wordt na afloop gevraagd om een kleine bijdrage naar draagkracht, denk daarbij aan een paar euro per deelnemer. De ingang van het gebouw bevindt zich direct naast Boemel 76 aan de zijde van de Burgemeester Brokxlaan tegenover de Atelierstraat. Op de website www.fusionjam.nl staat tevens een plattegrond zodat u eenvoudig de ingang kunt vinden.

Slackline hotspot Tilburg

Eerder dit jaar vonden tijdens de Fusion Jam, een nieuw onderdeel van Festival Mundial in de Locomotiefhal in de Spoorzone, al spectaculaire demonstraties van de Dreamwalkers plaats. Het team dat Tilburg als thuisbasis heeft, bestaat uit Jonas Konijnenberg (23),Tom Peek (21), David Wanderlust (30) en Yuri Rhodenborgh (20). Laatstgenoemde liep eind oktober in Duitsland een afstand van 405 meter, een nieuw wereldrecord in de subdiscipline ‘longline’. Jonas was dit jaar op TV te zien bij Hollands got Talent en op het Jeugdjournaal. Kortom de sport staat volop in de schijnwerpers en Tilburg groeit uit tot hotspot. De Dreamwalkers trainen vanaf november tijdelijk op proef in de Locomotiefhal.

Focus

“De uitdaging van het slacklinen zit hem in een aantal aspecten”, vertelt Tom, die het slacklinen ook op grote hoogte beoefent (‘highline’). “Mijn grootste uitdaging is het overwinnen van mijn hoogtevrees, maar het is ook een uitdaging om, als je met slacklinen begint, te leren omgaan met het feit dat je het niet meteen kunt, hoe makkelijk het in eerste instantie ook lijkt . Verder is het een fysieke uitdaging en leer je de frequentie van de lijn te begrijpen, en natuurlijk er overheen te lopen zonder eraf te vallen. Mentaal gezien is het vasthouden van de concentratie die vereist is een leuke uitdaging. Veel mensen merken dat ze nog nooit zo lang aan een stuk zo gefocust zijn geweest op iets.”

Tips

Gevraagd naar tips voor beginners vertelt Yuri :”Mijn tip voor beginners is: zoek andere mensen om samen mee te slacklinen! Naast dat de sport op zichzelf heel leuk is om te beoefenen, bestaat een groot deel van de beleving van de sport vooral uit gezelschap. Samen naar het park gaan, één of meerdere slacklines opzetten, en vervolgens elkaar motiveren om meer en meer te lopen maakt de sport des te toffer!”

De workshop is een initiatief van Loïs de Jong van Magma Media in nauwe samenwerking georganiseerd met Smederij Spoorzone en het Dreamwalkers team.