Slayer met Anthrax en Kvelertak naar 013

De Amerikaanse metalgiganten van Slayer komen in oktober terug naar Poppodium 013. De vaandeldragers van de thrash komen dit keer niet alleen: ze nemen Anthrax, samen met Slayer vormen ze de helft van ‘The Big Four’ in metal, en Kvelertak mee als ijzersterke supports.

Slayer

Slayer is een instituut; er bestaat geen enkele andere metalband die al zo lang zo onvoorwaardelijk geliefd is bij een breed (metal)publiek. Slayer is vrijwel immuun voor hypes en op dat spijkerharde, compromisloze thrash geluid waarop de groep al sinds de jaren tachtig een patent heeft, valt nooit iets af te dingen. ‘Repentless’, het nieuwe album, verschijnt op 11 september en is volgens gitarist Kerry King weer puur Slayer.

Anthrax

Anthrax is al bijna net zo’n grote naam. Samen met Slayer, Megadeth en Metallica maakt deze Amerikaanse groep in de jaren tachtig deel uit van de zogenaamde ‘Big Four’, de Grote Vier van de thrash metal. Anthrax kent diverse bezettingswisselingen en flirt met andere genres, maar op ‘Worship Music’ (2011) omarmt de groep het ouderwetse thrash geluid. Ook Anthrax komt dit jaar met nieuw werk.

Kvelertak

Kvelertak ten slotte is in vergelijking met Slayer en Anthrax nog maar piepjong. De groep uit Noorwegen heeft in enkele jaren naam gemaakt met een opwindende mix van black metal, punk en rock ’n’ roll. Aan een opvolger voor het tweede album ‘Meir’ (2013) wordt momenteel hard gewerkt. Deze heavy drie-eenheid samen in één package is een droom voor de liefhebber van het stevige werk.

Meer informatie

Datum: Zondag 25 oktober 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 18:30

Tickets: €57 (excl. servicekosten) | Grote Zaal | Voorverkoop start zaterdag 30 mei vanaf 10:00 uur

Locatie: 013 | Veemarktstraat 44 | Tilburg