Sneak peek: De Vos en De Craen geopend aan het Piusplein

Na een wekenlange verbouwing is het eindelijk zover: De Vos en De Craen opent vrijdag de deuren aan het Piusplein. Vorige maand namen Leander en Marjolein Café Hoegaarden over. Trouwe gasten van Hoegaarden hoeven overigens niet te vrezen dat het concept volledig over de boeg is gegooid. 

Foto’s: Jules van Iperen

Zo blijft De Vos en de Craen een bier- en eetcafé. Er staan zo’n 150 speciaalbieren op de bierkaart en de focus komt iets meer op livemuziek te liggen.

De Vos en de Craen – Fotografie Jules van Iperen

Meer een geheel

De zaak is meer een geheel geworden. Er zijn lichte elementen aangebracht en dat zorgt ervoor dat het bruincafé een modernere uitstraling heeft gekregen. Toch is de zaak ingericht in drie gedeelten. Voorin komt de focus op eten te liggen (de kwaliteit van het eten is omhoog gegaan), het middelste stuk is het borrelgedeelte en achterin staat de zaak in het teken van vermaak.

Zo is De Vos en De Craen voornemens om zo’n drie keer per week livemuziek te programmeren: dinsdag, vrijdag en zondag.

De Vos en de Craen – Fotografie Jules van Iperen

Gigantisch terras

De Vos en De Craen beschikt vanaf nu ook over één van de grootste terrassen van de stad. Ze betrekken namelijk het terrasgedeelte van Café de Baret bij het terras van ‘De Vos’.

De Vos en de Craen – Fotografie Jules van Iperen

Meer informatie

De Vos en De Craen is vanaf nu zeven dagen per week geopend voor lunch, diner en de borrel. En dan nog het antwoord op een veelgestelde vraag, want waar komt de naam vandaan? De Vos en De Craen was vroeger de naam van de op een na oudste herberg van Tilburg. Deze stond op de hoek van de Heuvel en het Piusplein.