[SNEAK PEEK] Terrassen vanaf 1 juni: wij namen vast een kijkje op d’n Heuvel en Piusplein-Noord

We zijn met zijn allen aan het aftellen tot 1 juni. Dan gaan namelijk de terrassen weer open. Uiteraard moet dit wel onder strikte voorwaarden (lees: anderhalve meter afstand tussen gasten) gebeuren. Wij gingen alvast het centrum in om te kijken hoe horecazaken voorbereidingen treffen en hoe de terrassen op d’n Heuvel en Piusplein-Noord er momenteel bijstaan. 

Goed om te weten: ook op de Korte Heuvel, het Piusplein, de Spoorzone, het Dwaalgebied en de Piushaven kun je straks uiteraard weer genieten van een heerlijke terrassessie.

Horeca maakt zich klaar

Oké: terrassen vanaf volgende week dus. Wij namen alvast een kijkje bij De Heuvel en Piusplein-Noord. Het ziet er op de Heuvel bijvoorbeeld anders uit dan gebruikelijk, maar het hele plein gevuld met terrastafels heeft wel wat. Gelukkig kunnen we straks, op een veilige en verantwoorde manier, weer buiten een drankje doen!

De gemeente heeft verschillende voorwaarden opgesteld om alles voorspoedig te laten verlopen. Deze twee gelden landelijk:

  1. Iedereen zit aan een tafeltje;
  2. Mensen (gasten & personeel) houden anderhalve meter afstand van elkaar;

Opbouw terrassen

Ben je benieuwd hoe de voorbereidingen op de opening van de terrassen momenteel verlopen? Horeca-ondernemers zijn voornamelijk aan het passen en meten. Op d’n Heuvel en Piusplein-Noord is dit al erg zichtbaar en ook op andere horeca locaties in de stad zijn ondernemers zich samen met hun personeel flink aan het inspannen om de streefdatum van 1 juni te halen.

Overigens zijn er ook ondernemers die nog wachten met openen. Denk bijvoorbeeld aan Café Burgemeester Jansen aan de Piushaven. Zij willen mondjesmaat openen en vinden het nog te riskant om te openen op een dag dat heel Nederland vrij is.

 

Piusplein

De huidige indeling zoals op de foto’s zichtbaar is, is nog onder voorbehoud. Tot aan 1 juni kunnen er nog dingen veranderen. Ook kunnen Tilburgse restaurant- en café-eigenaren een aanvraag voor uitbreiding of aanpassing indienen. Meer hierover vind je in ons artikel.