Sneak peek: zo ziet Decathlon Tilburg eruit [foto’s + video]

Decathlon Tilburg

We hebben er een paar maanden op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. Decathlon opent woensdag 8 november haar deuren aan het Pieter Vreedeplein, en wij mochten alvast een kijkje nemen!

Decathlon heeft in hun 013de filiaal – dat bijna drieduizend vierkante meter oppervlak beslaat – natuurlijk een ruim assortiment aan sportartikelen, van voetbalsokken tot ijshockeystick en van turnpakje tot fitnessapparaat. Ook kun je hier terecht voor een nieuwe fiets of alles wat je nodig hebt voor een geslaagde kampeervakantie.

Sportwinkel 2.0

Hoewel je betaalt bij de pin-only kassa’s, hoef je om een praatje niet verlegen te zitten. Met veertig medewerkers is er altijd wel iemand die kan helpen. Of je gaat naar de  community room. Hier lunchen de medewerkers van Decathlon of drinken ze een kop koffie, maar als klant ben je ook welkom om aan te schuiven. Shopmanager Sharon: “We willen de scheiding tussen klant en medewerker kleiner maken. Je kunt hier dus gerust even gaan zitten.”

Omdat Decathlon Tilburg midden in de binnenstad zit, is er geen buitenterrein om de outdoorartikelen ruim op te zetten. Met virtual reality hebben ze hier een creatieve oplossing voor gevonden. Ben je op zoek naar een nieuwe tent, dan kun je met een VR-bril op je hoofd vergelijken zonder één echte tent op te hoeven zetten.

Toekomstplannen

Shopmanager Sharon vertelt dat er na de opening nog een aantal vernieuwende dingen op de planning staan. Zo komen er openbare douches, om je na je rondje hardlopen door de binnenstad even goed te kunnen opfrissen. Ook kun je binnenkort na sluitingstijd misschien sportlessen gaan volgen in de winkel. Sharon: “Veel van onze medewerkers hebben een sportachtergrond. Het zou zonde zijn om daar niets mee te doen.”

Sneltreinvaart door de winkel

Volg ons meteen eventjes op Instagram!