Snel, lekker én verantwoord eten: 7x healthy fastfood in Tilburg

Healthy Fastfood

Waar in Tilburg moet je zijn voor fastfood met een gezonde twist? Dalí van Zonderzooi ging op zoek naar de leukste tentjes om gezond en snel te kunnen eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van knalroze vegan burgers of Aziatische noedels? Soms heb je even geen zin om zelf te koken, dan zijn deze healthy fastfood tentjes in Tilburg ideaal.

Tekst & foto’s: Dalí Brackenie

Dwars Hotdogbar

Healthy Fastfood

Tegenwoordig kunnen hotdogs ook erg gezond zijn, dat bewijst Dwars Hotdogbar wel. Bij deze hippe hotdogbar aan de Korvelseweg kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Rebelse Ronald, een hotdog met rucola, rode ui, tomaat, truffelmayo en Parmezaanse kaas. Ook als vegetariër kan je hier prima terecht, ze serveren namelijk ook vegetarische hotdogs. Bij Dwars laten ze de hotdogs zelf maken, waardoor het vetpercentage erg laag is. Genoeg redenen om hier eens lekker te gaan smullen!

Yammie

Bij Yammie aan de Besterdring kan je terecht voor Aziatische noedels, Italiaanse pasta en gezonde maaltijdsalades. Alles wordt hier vers (en erg snel) bereid. Heb je geen zin om te koken, maar wil je wél graag een gezonde maaltijd? Dan moet je zeker bij Yammie zijn. Op het menu staat bijvoorbeeld een heerlijke pasta tartufo met truffel, champignons, rucola en knoflook. Ook de noedels met scampi’s, Thaise currysaus en verse groenten zijn erg lekker. Je kan het eten hier afhalen of het thuis laten bezorgen.

Vegan Heroes

Healthy Fastfood

Als je gek bent op vegan burgers, zoete aardappel frietjes en nacho’s moet je snel een kijkje gaan nemen bij Vegan Heroes. Deze vegan healthy fastfood tent zit pas sinds juli in Tilburg en is nu al een begrip. Alles wat hier wordt geserveerd is 100% plantaardig, dus ook gemaakt met respect voor dier en milieu. Alle gerechten bij Vegan Heroes zijn erg Instagram-waardig, zoals de knalroze burgers met vrolijke toppings. Daarnaast kan je hier ook terecht voor vegan döner, loaded fries en hotdogs.

Stadsbrouwerij 013

Bij de naam Stadsbrouwerij denk je misschien gelijk aan bier, maar ook hier hebben ze heerlijke gezonde gerechten. Zo is de falafel burger echt een aanrader en ook de gezonde flammkuchen met gegrilde groenten, artisjok, zongedroogde tomaten en bierkaas is mega lekker. Het is een fijne plek om gezellig met je vrienden af te spreken en te genieten van healthy fastfood.

  • Locatie: Piushaven 1, 5017 AN Tilburg
  • Openingstijden: ma-di 12.00-22.00, wo-do 12.00-23.00, vr-za 12.00-01.00 en zo 12.00-22.00.
  • Website: https://stadsbrouwerij013.nl/

Xu Noodle Bar

Healthy Fastfood

Ben je gek op de Aziatische keuken? Dan is Xu Noodle Bar wel iets voor jou. Hier vind je veel verschillende Aziatische gerechten, zoals noodles met kip teriyaki, sesam, ei en paksoi. Ook hebben ze veel vegetarische noodlegerechten op het menu staan. Alles wordt hier vers bereid en dat proef je! Daarnaast hebben ze hier ook heerlijke dumplings en spring rolls. Een ideale plek als je even snel wat wilt eten, maar wel graag voor de gezonde optie gaat.

Poké and More

Als je denkt aan healthy fastfood, dan denk je aan Poké and More. Bij dit poké bowl tentje kan je in een paar minuten een heerlijke salade laten maken. Je kan kiezen voor een standaard Poké and More bowl of je eigen salade samenstellen. Zo hebben ze hier heerlijke vegan poké bowls met parelcouscous, vegetarische bacon, radijsjes, komkommer en sesamdressing. Ook kan je kiezen voor poké bowls met verse vis, zoals gerookte zalm en tonijn.

  • Locatie: Stadhuisplein 165, 5038 TC Tilburg
  • Openingstijden: ma 12.00-21.00, di-vr 11.00-21.00, za 10.00-21.00 en zo 12.00-21.00
  • Website: https://www.pokeandmore.nl/

Pizzabar Rijslust

Healthy Fastfood

Ben je gek op pizza? Neem dan eens een kijkje bij Pizzabar Rijslust in de Willem II-straat. Dit knusse restaurant heeft veel gezonde pizza’s op het menu staan. Ik probeerde hier een pizza met smoked jackfruit, paprika, barbecuesaus, peterselie en vegan cheddar. De pizzabodems zijn redelijk dun, waardoor de pizza’s ook weinig calorieën bevatten. Naast pizza’s hebben ze hier ook heerlijke Italiaanse focaccia’s met rozemarijn en zeezout. Geen zin om in het restaurant te eten? Dan kan je de pizza’s ook thuis laten bezorgen.

  • Locatie: Willem II-straat 5, 5038 BA Tilburg
  • Openingstijden: ma 16.00-22.00, wo-do 16.00-22.00, vr-za 12.00-23.00 en zo 12.00-22.00.
  • Website: https://pizza-bar.nl/

Help je mede-Tilburgers!

Mocht jezelf nog een goede tip hebben voor snel, lekker én verantwoord eten, laat het ons (en je andere mede-Tilburgers) weten! Laat een reactie achter onder dit artikel of op een van onze social media kanalen.