Koech winnaar Ten Miles, snelste Nederlandse tijd ooit

Tilburg Ten Miles

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles is opnieuw gewonnen door Bernard Koech. De Keniaan won in een tijd van 45.21 min. Tweede werd John Langat, ook uit Kenia, die in de sprint Eritreeër Ghebregergis voorbleef. Beide lopers noteerden een tijd van 45.37 min.

Koech soleerde vorig jaar nog naar de overwinning, maar dit jaar bleef de strijd lang open. Maar liefst 5 atleten liepen onder de grens van 46 minuten in Tilburg. De tijd van Koech is ook de snelste tijd gelopen dit jaar op de 10 Engelse Mijlen.

Snelste Nederlandse tijd ooit

In tegenstelling tot de kwalificatiewedstrijden van de Nederlandse voetbalmannen, was de strijd bij de Nederlandse mannen op de Tilburg Ten Miles ongemeen spannend. Khalid Choukoud volgde de leiders in de beginfase, maar in de slotfase achterhaalde Abdi Nageeye hem. Op het laatste rechte stuk sprintten ze zij aan zij, waarbij Nageeye een fractie eerder over de finish kwam.

De titanenstrijd leverde de snelste tijd ooit op door een Nederlander gelopen: 46.40 min. Derde Nederlander werd Tom Wiggers die ook moest sprinten voor zijn plaats. Zijn tijd was 48.13 min.

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles trekt jaarlijks duizenden deelnemers en bezoekers naar het centrum en de woonwijken van Tilburg. Het is de snelste wedstrijd over 10 Engelse Mijlen. Het wereldrecord van Haile Gbreselassie werd er in 2005 gelopen en ook in 2014 werd de beste seizoensprestatie er genoteerd.