Sociaal initiatief ‘Tilburg Maakt Mij Blij’ komt opnieuw in actie: 10.000 kilo pompoenen redden van Boer Chris

reddingsactie pompoenen boer chris

Het sociale initiatief ‘Tilburg Maakt Mij Blij’ komt opnieuw in actie. Nadat eerder tienduizenden tulpen werden gered die eigenlijk vernietigd zouden worden en Tilburgers de zuster uit Oosterhout hielpen om van hun wijnvoorraad af te komen, is het nu de beurt aan boer Chris Poelen. Hij kweekte zo’n 10.000 pompoenen die te klein of juist te zwaar zijn bevonden om in de supermarkt te verkopen, maar waarmee je nog steeds fantastisch kan koken.

Tilburg Maakt Mij Blij vindt het zonde als al deze heerlijke pompoenen niet verkocht worden en schiet boer Chris Poelen dus te hulp. De pompoenen van boer Chris worden verkocht in een set van vier stuks (Butternut, Hokkaido, Spaghetti, Muskaat) à 7 kilo voor €8,50. Je kunt ze online bestellen en ophalen bij Smeer’m in de Tilburgse Spoorzone. Dat kan van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november. Ook leuk om te combineren met een take-away lunch van de dames van Smeer’m. Zo steun je naast boer Chris Poelen ook een lokale horeca-ondernemer.

Dus wil je komende tijd lekkere seizoensgerechten maken? Een pompoensoepje, gegrilde pompoen of een ander heerlijk gerecht? Denk dan zeker aan het initiatief van Tilburg Maakt Mij Blij.

Producten redden is een succes

Dat Tilburg Maakt Mij Blij een succesformule is, mag inmiddels duidelijk zijn. In mei begon het team kleinschalig met onder andere pioenrozen en asperges, maar met de reddingsacties van 170.000 Vierdaagse-gladiolen en 20.000 flessen witte wijn werd zelfs de landelijke media gehaald.