Social sofa voor Mundial Productions

Wethouder Gon Mevis heeft vandaag een social sofa onthuld die de gemeente aan stichting Mundial Productions heeft geschonken. De sofa is ontworpen ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan van het multiculturele Festival Mundial en het tienjarige bestaan van organisator Mundial Productions. Voor het ontwerp van de social sofa werden studenten van de Fontys Academie voor Beeldende Vorming gevraagd om een ontwerp te maken.

Achttien studenten schreven zich in, uiteindelijk maakten vier studenten een definitief ontwerp. Jasper van Es heeft uiteindelijk het winnende ontwerp gemaakt. De bank staat op het grasveld tegenover de ingang van het Leypark (langs Ringbaan Zuid, kruising Prof. van Buchemlaan), bij de “roots” van Festival Mundial. Wethouder Gon Mevis (internationale samenwerking, zorg en welzijn): “Het Mundial
bènkske is niet het eerste opvallende bankje dat in Tilburg komt te staan. Op ruim 100 plekken verspreid over de stad staan ze. Ze zijn allemaal ‘aangekleed’ in een ander thema.

Volgens initiatiefnemer en cabaretière Karin Bruers verhogen deze social sofa's de leefbaarheid in de wijk. Het zijn plekken waar buurtbewoners met elkaar in gesprek raken.”

Ontwerpwedstrijd
Na een spannende ontwerpstrijd onder studenten van de Fontys Academie voor Beeldende Vorming heeft winnaar Jasper van Es het winnende ontwerp in de werkplaats van Social Sofa op het Mundial bènkske geschetst. Jasper van Es is tot winnaar uitgeroepen door de jury die bestond uit Rien van der Vleuten, directeur Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman, kunstenaar Twan Hendriks en Maaike Delemarre van Mundial Productions. De jury was verrast door de kwaliteit en originaliteit van zijn ontwerp.