Solar Cinema: duurzame buitenbioscoop trekt door de wijken

Dit voorjaar trekt Solar Cinema, Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie door de wijken van Tilburg.  De filmavonden worden voor en door de bewoners en lokale initiatieven georganiseerd. Wanneer de zon onder gaat begint het filmprogramma. Neem je klapstoeltje mee en kom samen genieten van heerlijke films. De eerste filmavonden zijn op 6 en 9 mei.

Films

Op 6 mei trakteren we de Reeshof (Huibenvendreef 22) op de klassieker ‘The Italian Job’  Een perfect uitgevoerde kraak loopt in de soep als één van de misdadigers er met de buit vandoor gaat.
Zijn handlangers zinnen op wraak. De crossende Mini Coopers zijn in The Italian Job de blikvanger.Op zaterdag 9 mei is vertonen we in de Reit (plantsoen aan de Prof. Gimbrèrelaan/Mahoniestraat) de franse comedy ‘Bon Dieu!’. De succesvolste Franse komedie sinds Intouchables.
Twee conservatieve ouders hopen dat een van hun vier dochters met een brave katholieke jongen trouwt. De film bestaat uit een opstapeling van grappige en ongemakkelijke situaties.

Duurzame avondmarkt

Als randprogrammering vindt een wisselend programma plaats. Standjes worden opgebouwd waar lokale initiatieven informatie verstrekken over bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen
of aanbod van streekproducten. Zo wordt het duurzame tintje van de avond geaccentueerd.De duurzame film tour wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Tilburg en 100%ZON.

Wanneer

Woensdag 6 mei – Reeshof – The King of Italy – Huibevendreef 22
Terras open: 16.00 – start film: 21.15Zaterdag 7 mei – De Reit – Prof. Gimbrèrelaan/Mahoniestraat
Welkom va. 20.15 – start film: 21.15

Overige data

Zaterdag 6 juni – Tivoli –  Zaterdag 4 juli – Manege Udenhout- Zondag 26 juli – Stenen Kamerpark.