Space Dimension Controller, Tom Trago, Saschienne en meer naar Kindergarten

Space Dimension Controller, Tom Trago, Locked Groove, Saschienne en Raymond Bloomberg komen naar het Kindergarten Festival, 10 mei in Tilburg. Dat liet de organisatie van het festival vandaag weten. Eerder werden al De Sluwe Vos, Cairo Liberation Front, Compact Disk Dummies, Schoolplein en Heftone bekend gemaakt. 

Met de laatste paar bevestigingen begint het festival vorm te krijgen. De tien namen wijzen erop dat het weer een groot feest gaat worden in het Leijpark waar voor de editie van dit jaar vijf tenten gaan staan, in plaats van de drie vorig jaar. De diversiteit is qua namen groot; voor fans van techno, electro, house en andere stijlen is er wel iets. Dat blijkt ook uit het boeken van antihokjesdenker Space Dimension Controller. De jonge Ierse producer maakt een aanstekelijke mix van futuristische funk, house en nog veel meer stijlen. Vorig jaar zette hij al Best Kept Secret op z’n kop, dit jaar is Kindergarten aan de beurt.

Voor houseliefhebbers is Tom Trago een zekerheid. De Amsterdammer is een gevestigde naam in het Nederlandse circuit, maar ook zijn internationaal is zijn ster rijzende met een tour langs Duitsland, Japan en Italië en binnenkort weer naar de Verenigde Staten. De legendarische Berlijnse technoproducer/dj Sascha Funke komt met zijn zijproject Saschienne live en de Belgische producer en dj Locked Groove is ook een naam om in de gaten te houden. Lokale held Raymond Bloomberg maakt de laatste lichting nieuwe namen af.

Kindergarten breidt dit jaar de Outdoor uit naar vijf podia. Naast de T-Garten (voornamelijk techno), The Box (voornamelijk house) en de Kinderopvang (lokale talenten) komen er twee tenten bij met ieder hun eigen identiteit. De onthulling daarvan zal later in februari zijn.