Trappers laten kans op kampioenschap liggen

Het zijn spannende weken voor de mannen van de Trappers. Nadat de ijshockeyers van Herentals redelijk gemakkelijk aan de kant zijn gezet kwam nu HYS The Hague uit de hoge hoed. Een grote uitdaging voor de Trappers in de ‘Best of 7 play offs Finals’. In de onderlinge serie staat het inmiddels 3-2. Helaas ging de wedstrijd gisteren in eigen huis na overtime met 2-3 verloren. 

De Trappers kregen voldoende kansen om gisteren het kampioenschap in eigen huis binnen te halen. Helaas werden deze kansen niet afgerond. De eerste periode eindigde in 0-0, daar waar de kansen voor de Trappers waren. Met name Van der Biezen was dichtbij een treffer. HYS kwam in de eerste periode één keer echt gevaarlijk voor het doel van de Trappers maar Ivy van den Heuvel zorgde ervoor dat de Tilburgers niet tegen een achterstand aan hoefde te kijken na de eerste periode.

In de tweede periode kwamen de Trappers al snel goed weg na een puck die op de paal van het doel van de Trappers vloog. Echter kregen de Tilburgers ook een dot van een kans. Jeffrey Mellisant miste de puck helaas volledig. Daarna namen de Trappers het heft in handen tot ze een powerplay te verwerken kregen. Een Haags offensief kwam op het doel van de Tilburgse goalie af.

Toen Jeffrey Mellisant in de derde periode scoorde trilde het ijssportcentrum op zijn grondvesten. Helaas maakte HYS via Raphael Joly alsnog gelijk en volgde een overtime. Raphael Joly was ook in de overtime de grote man bij HYS The Hague. Hij scoorde waardoor de stand in de onderlinge serie nu 2-3 is in het voordeel van de Trappers.

De spanning duurt voort. De Trappers kunnen aanstaande vrijdag in Den Haag kampioen worden. Helaas is het gisteren niet gelukt maar koppen omhoog, wij zijn Tilburg!

Let’s go Tilburg!