Speciaalbier liefhebbers opgelet: 4 Tilburgse winkels & (0)13 brouwerijen waar je heerlijke bieren kunt scoren

speciaalbieren

Heb jij het assortiment van de supermarkt inmiddels uitgespeeld en wil je wat exclusievere speciaalbieren gaan proeven? Gelukkig heb je in Tilburg verschillende adresjes waar je heerlijke speciaalbieren kunt aanschaffen. Wij zetten er graag een aantal voor je op een rijtje. 

Tilburgse bierwinkels

In Tilburg heb je verschillende winkels waar je hele lekkere speciaalbieren kunt aanschaffen. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt?

#1: T Drinks Tilburg

Aan de Heuvelring middenin de binnenstad van Tilburg vind je T Drinks. Ze hebben een groot assortiment aan binnen- en buitenlandse speciaalbieren. Van heerlijke ipa’s tot stout’s tot hele speciale en de bekendere bieren. Ze hebben ook een flink assortiment aan Tilburgse bieren. Je kunt het beste een kijkje nemen in de winkel voor het wekelijks wisselende bieraanbod. Ook zijn ze op Untappd te vinden. En volg ze ook even via Facebook.

#2: Bierbrigadier Tilburg

Ook middenin het centrum van Tilburg: de Bierbrigadier. In de telefoonstraat kun je terecht voor heerlijke speciaalbieren en bieren die je ergens anders niet snel tegenkomt. Oftewel: als je exclusieve bieren wilt proeven, ben je hier aan het goede adres. Goed om te weten: het aanbod kun je vinden op Untappd. Zo weet je precies welke bieren je kunt scoren. Ook plaatsen ze regelmatig nieuwe bieren op Facebook.

#3: Bierwinkel Reeshof

Onlangs is er in de Reeshof vlakbij het station ook een bierwinkel geopend. Ook hier kun je terecht voor heerlijke speciaalbieren. Op Facebook en Instagram kun je volgen welke bieren allemaal aan het assortiment worden toegevoegd. Zo weet je zeker dat je niets mist.

#4: Mitra Berrie Peek

Ook bij de Mitra aan de Westermarkt, de Schouwburgring en het Besterdplein kun je terecht voor honderden verschillende speciaalbieren. Ze hebben een vast aanbod, maar ook wekelijks nieuwe bieren en specials die ze aan het assortiment toevoegen. Zo kun je altijd wel tegen parels van bieren aan lopen. Benieuwd naar actuele acties van Mitra Berrie Peek? Volg ze op Facebook.

Tilburgse brouwerijen

Ook zijn er verschillende Tilburgse brouwerijen waar je lekkere bieren van kunt kopen. Want ook lokaal zijn er verschillende brouwers met lekkere brouwsels.

#1: Stadsbrouwerij013

Aan de Tilburgse Piushaven is Stadsbrouwerij013 gevestigd. Ze brouwen hier verschillende soorten speciaalbieren. Buiten het feit dat je de bieren bij verschillende slijterijen en supermarkten kunt aanschaffen, kun je ook direct de brouwerij steunen door hier je bieren aan te schaffen.

#2: LOC Brewery

In de Tilburgse Spoorzone is LOC Brewery gevestigd. Ze experimenteren veel met hun brouwsels en brouwen heerlijke bierstijlen. Denk aan IPA’s, Stout’s en Sour’s. Ook is de brouwerij vaak op zaterdag geopend. Je kunt er dan growlers laten vullen met bier van de tap, blikken bier van LOC aanschaffen of biertjes kopen van gastbrouwerijen die door LOC aan het assortiment is toegevoegd. Voor openingstijden en het actuele bieraanbod kun je het beste de Instagram van LOC Brewery in de gaten houden.

#3: KraftBier

Ook KraftBier is een Tilburgse brouwerij die de laatste jaren flinke stappen aan het maken is. Het bieraanbod is dan ook vrij breed. Van seizoensbieren tot een traditionele tripel tot IPA’s, Stout’s en veel meer.

#4: La Trappe

Aangezien La Trappe in Berkel-Enschot ligt en dit binnen de gemeente Tilburg valt, mag La Trappe uiteraard niet ontbreken. Ze staan bekend om hun fantastische bieren. Want wie geniet er nou niet van een heerlijke Witte Trappist in ze zomer of een lekkere Quadrupel in de winter?

Maar Tilburg heeft meer microbrouwerijen die de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld:

Horeca waar je speciaalbieren af kunt halen

Er zijn ook een hoop horecazaken waar je lekkere speciaalbieren af kunt halen. Oftewel: daardoor heb je alsnog de kans om jouw favoriete horecazaak te steunen. Informeer bij je favoriete kroeg of je ze kunt steunen door er wat speciaalbieren aan te schaffen.