Speciaalbier proeven, Trappers & carnavaleske events: 8x toffe uittips in Tilburg dit weekend!

Het weekend staat weer bijna voor de deur dus pak je agenda er maar weer bij! Zoals je van ons gewend bent, zetten we de leukste uitjes van dit weekend weer voor je op een rijtje. Er is weer van alles te doen in Tilburg. Zo spelen Tilburg Trappers en Willem II een thuiswedstrijd en staan er leuke carnavalsactiviteiten op het programma. Benieuwd wat er nog meer in Tilburg te doen is dit weekend? Lees snel verder!

#1: Willem II – FC Eindhoven (afgelast)

Helaas is de wedstrijd vanwege sneeuwval afgelast. Het is nog niet bekend wanneer Willem II – FC Eindhoven wordt ingehaald.

#2: Tilburg Trappers – Hannover Indians

Tilburg Trappers neemt het aanstaande vrijdag op tegen Hannover Indians. Hannover Indians staat op plek 5 in de competitie en Tilburg Trappers staat op het moment tweede. Het belooft dus een spannende avond te worden in het IJssportcentrum Tilburg. Zowel op het ijs als op de tribunes is het goed toeven. Zo kun je genieten van lekkere braadworsten, is er een Schrobbelèr bar en kun je een biertje drinken in de Biergarten.

#3: Voorstelling ‘Familiespel’ bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Zoek dit weekend de warmte op in de Schouwburg. Op vrijdag 20 januari kun je terecht bij de Schouwburg voor de voorstelling ‘Familiespel’. Het toneelstuk gaat over een gescheiden koppel die nog maar twee dingen gemeen hebben: hun twee kinderen en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Maar hoe zal dat aflopen?

#4: 47e editie van het Leuterconcours

Op zaterdag 21 januari staat de 47e editie van het Leuterconcours op het programma. K.V. De Fènpruuvers organiseert het evenement onder officiële licentie van Carnavalsstichting Tilburg. Tijdens het Leuterconcours in de Schouwburg wordt er gestreden om de titel Opperleuterèr van Kruikenstad 2023. Ben jij een liefhebber van Tilburgse humor? Bestel dan snel je kaartjes! Er zijn er nog enkele beschikbaar.

#5: Open banendag bij Koninklijke Van Eerd

Op zaterdag 21 januari organiseert Koninklijke Van Eerd een open banendag. Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur en ben je benieuwd wat de Koninklijke Van Eerd te bieden heeft? Kom dan vooral tussen 10:00 tot 12:00 uur langs. Na ontvangst om 10:00 uur start je met een korte presentatie met aansluitend een rondleiding door de productieafdeling. Daarna is er tijd om persoonlijk kennis te maken.

#6: Jan Smit bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Liefhebbers van Jan Smit opgelet! Op zaterdag 21 januari komt de goedlachse zanger een optreden geven bij de Schouwburg in Tilburg. Tijdens zijn show – genaamd Boven Jan – zal Jan veel bekende nummers uit zijn repertoire zingen. Maar Jan zal ook gloednieuwe nummers ten gehore brengen aan zijn fans. Het belooft een gezellig Volendams avondje te worden in de Schouwburg!

#7: Waogeslouwe 2023

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar hoe een carnavalswagen van D’n Opstoet wordt gebouwd? Kom erachter wat er komt kijken bij het bouwen van een carnavalswagen tijdens het Waogeslouwe. Tijdens het Waogenslouwe op zondag 22 januari kun je alvast een voorproefje krijgen op d’n Opstoet. In een carnavaleske bouwhal gelegen aan de Ledeboerstaat 5 geven de bouwers gedurende de middag een rondleiding. Daarnaast kunnen kleine Kruikjes en Kruikinnen zich vermaken in het Tjeukehok waar zij lekker kunnen knutselen.

#8: VILT Speciaalbierronde

Op zondag 22 januari van 14:00 tot 19:00 uur kun je meedoen met een heerlijke speciaalbier ronde door Tilburg, genaamd VILT. Bij vijf horecazaken een speciaalbiertje voor €17,50 gedurende een gezellige ronde door Tilburg. De deelnemende horecazaken zijn Slagroom Eten & Drinken, Tapperij Burgemeester Jansen, Biercafé Kandinsky, Café Jack’s en Het Elfde Gebod.

Meer leuke uittips

Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen in onze mooie stad! Onze uit-agenda staat weer vol met leuke uittips. Benieuwd wat allemaal? Check dan vooral onze uit-agenda!