Speciaalbierevenement, Willem II & meer: 5x leuke uittips in Tilburg dit weekend!

weekend uittips

De Tilburgse kermis is alweer achter de rug en de vakantie is in volle gang. Heb jij je vakantie al achter de rug, moet je nog gaan of blijf je lekker in Tilburg? Dan hebben we fijne uittips voor je. Want ook in het eerste weekend van augustus is er weer van alles te doen. Wat allemaal? We geven je een aantal tips!

#1: Blikken Festijn bij RAW

Bierliefhebbers zijn dit weekend bij RAW te vinden! Ze organiseren namelijk een nieuwe editie van het Blikken Festijn. Tijdens dit evenement kun je van vrijdag tot en met zondag ruim 100 verschillende bieren op blik proeven. Van lokale en nationale brouwerijen tot brouwerijen uit het buitenland: het is dit weekend allemaal te proeven in de Tilburgse Spoorzone. Ook wordt er voor livemuziek gezorgd en kun je er wat lekkers eten.

#2: Willem II – Jong PSV in het Koning Willem II Stadion

Willem II degradeerde afgelopen seizoen helaas naar de Keuken Kampioen Divisie. Maar gelukkig laten de supporters hun club nooit in de steek. Er zijn namelijk meer seizoenkaarten verkocht dan vorig jaar (ruim 10.000). Dat belooft dus weer een sfeervol stadion dit seizoen. Willem II opent vrijdag 5 augustus om 20:00 uur tegen Jong PSV. Er zijn nog kaarten voor de wedstrijd te koop.

#3: Le Jardin in de Smederijtuin

Le Jardin is als het ware een terrasfestival. Je kunt lekker neerploffen op het terras en genieten van zomerse drankjes. Verschillende dj’s draaien de fijnste platen. Le Jardin duurt zaterdag van 16:00 – 23:00 uur en is gratis toegankelijk.

#4: Buitenbioscoop in het Dwaalgebied

Tijdens de Tilburgse kermis was de buitenbioscoop aan de Piushaven erg populair. Is jou dit wel goed bevallen of ben je benieuwd hoe het is om naar een buitenbioscoop te gaan? Zaterdagavond strijkt er weer eentje neer in het Dwaalgebied. Bij De Nieuwe Vorst in de Willem II-straat kun je namelijk in de binnentuin genieten van de film ‘The Grand Budapest Hotel’. Een ticket kopen is niet nodig, loop gewoon gezellig binnen.

#5: Funky sunday bij De Harmonie

Bij De Harmonie in de Stationstraat kun je zondag genieten van gezellige livemuziek. De fijnste boogie, funk en disco tunes worden gedraaid en dat zorgt voor een intiem feestje in deze prachtige horecazaak. De entree is helemaal gratis.

Meer uittips

Ben je op zoek naar meer leuke uittips in Tilburg? Check dan vooral onze uit-agenda voor meer activiteiten, exposities en veel meer!