Special Olympics Team NL op weg naar succes in Antwerpen!

Special Olympics Team NL is dinsdag 8 september vertrokken naar de Special Olympics European Games in Antwerpen. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zullen ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 58 landen het tegen elkaar opnemen van 13 t/m 20 september.

Bij hoofdsponsor Rabobank in Utrecht werd Team NL uitgezwaaid door familie en vrienden. De sporters gaan eerst een Host Town programma tegemoet in het Belgische Sint Niklaas, waar zij kunnen wennen aan het zelfstandig zijn (zonder ouders) en als team aan elkaar kunnen wennen. Op 13 september gaat Team NL naar Antwerpen voor de openingsceremonie van de European Games.

In juni werd al bekend dat de Rabobank de samenwerking met Special Olympics Nederland verlengt tot 2019. Pierre van Hedel, directeur Rabobank Foundation: “Sporten draagt bij aan een betere gezondheid en het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. De komende jaren kan Special Olympics dan ook op onze steun rekenen.

Special Olympics European Games
Tijdens de European Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op Europees niveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL bestaat uit 39 sporters met een verstandelijke beperking die actief zijn in zes sporten; atletiek, judo, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan.

Be a Fan of Team NL!

Tilburg

Er zit een Tilburgs tintje aan het team van de Special Olympics. Het voetbalteam dat mee is naar België is namelijk van Tilburgse bodem: het G-team van VV SVG Tilburg! Onder leiding van : Hoofdcoach Peter Balmakers en coaches Sjoerd Wildschut en Jan Marchand gaan de spelers een top prestatie neerzetten. Wij wensen de 10 voetballers Bart, Adrie, Thijn, Roy, Remco, Daniël, Twan, Raylison, Jaco en Danny alvast heel veel succes!

10632704_1460887540838188_8664585320977062669_n

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.