Speelgoed voor Kindercentrum St. Elisabeth Ziekenhuis

Er is geen beter medicijn dan speelgoed voor het afleiden van zieke of angstige kinderen. Het Kindercentrum van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is daarom erg in zijn nopjes met de zes grote dozen vol met speeltjes die de Jack Rabbit Foundation namens het Brabants Dagblad heeft geschonken.

Directeur Willemijn Smulders van de Jack Rabbit Foundation overhandigde onlangs de zogeheten Toy Boxen aan Marieke van Huijgevoort, hoofd van het Kindercentrum. “We zijn heel erg blij met deze schenking”, zegt het hoofd. “Het zijn echt mooie spullen. Er zit van alles in de boxen, voor elke leeftijd wat. De zes dozen krijgen in ieder geval een prominent plekje op de kinderpoli en in de gezamenlijke spelruimte.”

Het geld voor de Toy Boxen is afkomstig van een speciale actie in de veilingkranten van Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN/DeStem en PZC. “Lezers konden bieden op artiesten van bureau Jan Vis. Dit heeft ruim 12.000 euro opgeleverd”, licht Willemijn Smulders toe. “De kranten hebben eind vorig jaar de cheque tijdens het Jack Rabbit gala ‘Dinner with the Stars’ aan ons overhandigd en hebben ook de ziekenhuizen geselecteerd die voor de donatie in aanmerking komen.”

Jack Rabbit Foundation
De Jack Rabbit Foundation werd in 2004 opgericht door Willemijn Smulders. De stichting wil de levenskwaliteit, gezondheid en educatieve mogelijkheden voor kinderen vergroten. Daarbij richten zij zich vooral op kinderen in het ziekenhuis. Een van de zaken die ‘Jack Rabbit’ regelt, is het samenstellen en schenken van Toy Boxen aan ziekenhuizen. Willemijn Smulders: “In deze dozen zit speelgoed voor kinderen van nul tot twaalf jaar. De boxen komen te staan op alle plekken in het ziekenhuis waar kinderen afleiding nodig hebben.”