Speelgoedwinkel Het Zingende Nijlpaard gaat weer open in XXS-variant

Na 37 jaar sloot Het Zingende Nijlpaard eind vorig jaar de deuren in de Willem II-straat. Eigenaar Ron Meijboom besloot om het na 51 jaar werken wat rustiger aan te gaan doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus opent houtenspeelgoedwinkel Het Zingende Nijlpaard nog deze maand de deuren als XXS variant. Met een klein winkeltje, reperatie atelier en beperkte openingstijden. Lees verder. 

Het Zingende Nijlpaard is een begrip in de Tilburgse binnenstad. Ze verkopen eigengemaakte producten en leuke spulletjes waar de nostalgie vanaf druipt. Denk aan muziekdoosjes, boekjes, nostalgisch speelgoed, poppen en fietsjes. Het afgelopen jaar gebruikte de eigenaar van de winkel om het pand te verbouwen. De magazijnen zijn afgebroken en omgetoverd tot woning waar ze zelf wonen. Voorin het pand is gelukkig nog ruimte overgebleven voor een klein winkeltje. “We gaan in afgeslankte vorm weer beginnen. Eigenlijk in de vorm zoals ik hem 37 jaar geleden ben begonnen. Dus met veel ruimte voor reparatie van poppen, speelgoed en fietsen. Verder gaan we producten verkopen waarvan ik denk dat er bij onze klanten behoefte naar is. Alleen op een veel kleinere schaal en zonder de bekende merken en complete assortimenten,” liet Ron vorig jaar al op zijn website weten.

Naast het feit dat je superleuke spullen kunt kopen bij Het Zingende Nijlpaard, kun je er ook je fiets laten repareren. Ze plakken je band al vanaf €10,-. Fijne tip voor als je band lek is.

Meer informatie

De exacte openingsdatum en openingstijden zijn dus nog niet bekend. Daarvoor kun je het beste de website en Facebook-pagina van Het Zingende Nijlpaard in de gaten houden. Maar goed nieuws dus: richting de feestdagen kun je in ieder geval bij Het Zingende Nijlpaard terecht voor leuke, originele cadeaus waar het ambacht vanaf druipt.

Dit worden de openingstijden vanaf het moment dat de winkel open is:

  • Donderdag: 13:00 – 17:00 uur
  • Vrijdag: 13:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

Je vindt Het Zingende Nijlpaard aan de Willem II straat 88.