Spektakel bij Dwars door de Reeshof

Op zondag 27 mei vindt in en rond het Reeshofpark in Tilburg de derde editie van Dwars Door De Reeshof plaats. Het hardloopevenement met muzikale optredens voor jong en oud wil de eerdere twee edities ruimschoots overtreffen. Namen er in 2011 duizend lopers en loopsters deel, dit jaar rekent de organisatie op minimaal 1500 deelnemers en ruim 15.000 bezoekers. Dwars Door De Reeshof is hiermee, na de Tilburg Ten Miles, uitgegroeid tot de grootste wegwedstrijd van de regio. Ook dit jaar vinden op het podium in het Reeshofpark diverse optredens plaats voor jong en oud. Zo zal o.a. Rene Schuurmans optreden. Het totale programma wordt volgende week door de organisatie bekend gemaakt.

Nog meer vermaak langs de route
Naast de Peuterloop over 350m en de Kids Runs over 1km  kan vanaf 14 jaar worden deelgenomen aan de 5km of 10km. Deelname is mogelijk voor wedstrijdlopers, maar vooral voor recreanten. Arjan Biesen, voorzitter van Stichting Dwars  Door De Reeshof: ‘Iedereen die op zondag 27 mei de finish haalt, levert een prestatie van formaat. Voor onze organisatie is het vooral belangrijk dat iedereen lekker actief is en een leuke dag beleefd. Het parcours is geheel verkeersvrij en er zal onderweg ruimschoots muzikale ondersteuning zijn. Omdat het parcours dwars door de woonwijk loopt, staat er erg veel publiek langs de straten. We krijgen steeds meer verzoeken of wij het okay vinden dat wijkbewoners de straat versieren en muziek plaatsen langs de route. Natuurlijk zijn wij hier erg blij mee. Overigens wacht de deelnemers aan de 5 en 10km bij de finish een muzikale surprise. Jaarlijks proberen wij iets spectaculairs toe te voegen. Dat gaat op 27 mei zeker lukken! ’

Inschrijving geopend
Inschrijven voor Dwars Door De Reeshof is mogelijk via www.dwarsdoordereeshof.nl. Deelname voor de peuterloop en kids runs over 1km is gratis! Het evenement krijgt steeds meer landelijke bekendheid. Zo zijn o.a. reeds aanmeldingen binnen van lopers en loopsters uit Amsterdam, Delft, Den Haag, Boskoop, Hillegom en Rotterdam.