Spicy Classics: grab a bite of music in de Koepelhal

Spicy Classics

Een explosieve klankencocktail on stage in een ongedwongen setting, dat is Spicy Classics. Een muziekspektakel speciaal voor studenten en jongvolwassenen, waarbij een cross-over wordt gemaakt met een andere kunstvorm. Als ‘nieuwe klassieker’ staat philharmonie zuidnederland voor een eigentijdse upgrade van klassieke muziek.

Deze derde editie: Music & Cartoons

Tekenaar en cartoonist Bas Köhler (De Groene Amsterdammer) verbeeldt en becommentarieert live de sfeer en het verhaal van de muziek maar betrekt ook orkest en dirigent in zijn action-cartoons, die ‘in realtime’ op een groot scherm worden vertoond. Daarbij worden zijn tekeningen versneden met live videobeelden, houdt hij orkest en publiek een spiegel voor, en zet hij al gaandeweg het traditionele orkestbeeld op zijn kop.

De klaterende harp van Wie Is De Mol-deelnemer Van Kesteren in de hoofdrol

Van Kesteren is een verbluffende colorist op de harp die vrijwel moeiteloos invloeden uit de jazz, minimal music, klassiek en pop combineert in zijn eigen amalgaam. Terwijl het grote publiek hem vooralsnog kent van Wie Is De Mol, blijft Remy van Kesteren gewoon zelf muziek schrijven en uitvoeren, en gaat daarmee telkens de diepte in. Bij het speciale studentenconcert Spicy Classics voert Van Kesteren zijn eigen compositie Leviathan van het album Tomorrow Eyes in een orkestrale setting uit.

Ook volgt Stravinsky’s nieuw-klassieke Pulcinella Suite en speelt hij een van zijn persoonlijke favorieten. Van Kesteren: ‘Het Harpconcert van tangocomponist Ginastera leent zich heel goed voor een multimediale aanpak: het is zo sfeervol en contrastrijk. Dat je zoiets in een donkere popzaal of een industriële hal uitvoert, geeft een heel andere dimensie aan het stuk, alsof de contrasten nog eens extra worden aangezet.

Aansluitend aan het concert kun je Van Kesteren zijn nieuwste cd kopen en signeert hij deze graag persoonlijk. Dus wil je hem live ontmoeten? Dan is dit je kans!

Spicy-Classics-Remy-van-Kesteren
Foto: Marco Borggrev

Meer informatie

Voor meer informatie en/of tickets, kijk op https://www.spicyclassics.nl/ of op www.facebook.com/phil.zuid. Het concert vindt op vrijdag 8 april plaats in De Koepelhal. Om 20.00 uur is de deur open en om 20.30 uur begint het concert. Om 21.30 uur is er nog een mogelijkheid voor een borrel. De tickets voor dit concert zijn €7,50 en zijn te koop via de website van Spicy Classics.