Spiderman beklimt Bieb Goirle

ter ere van nieuwe stripboekencollectie voor volwassenen

De ingang van de bieb in Goirle is sinds donderdag 20 maart het decor van een opvallende verschijning. Een levensgroot Spidermanbeeld, gehurkt zittend op het dakje voor de deur, kijkt uit over het Kloosterplein en loert naar de bezoekers van de bibliotheek. 

Met deze actie wil de Bibliotheek Goirle de aandacht vestigen op de nieuwe stripboekencollectie voor volwassenen die daar, vanaf 1 april, te vinden is. Op dat moment heeft de bibliotheek een volledig nieuwe collectie in huis met populaire titels als Walking Dead, Drakenbloed, Okko, Cosa Nostra, De Druïden, De Nachtuil, Amoras, Sin City, Hellboy, 100 bullets, Samoerai, Blake en Mortimer, Spiderman Blue, Daredevil Yellow, Marvels, Bone, Dirkjan en meer. Liefhebbers van het graphic novel genre komen ook ruimschoots aan hun trekken met titels als Portugal, Habibi, Jimmy Corrigan the smartest kid on earth en Cash I See a Darkness. De Bibliotheek Tilburg Centrum trekt gelijk op met Goirle en breidt vanaf half april haar, toch al sterke, collectie flink uit. De stripboeken voor volwassenen verhuizen daar naar beneden, naar een speciaal ingerichte hoek met comfortabele zitbank. De uitbreiding van de stripboekencollectie kwam tot stand in samenwerking met de leden van de Facebookpagina Comic Community NL, een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant. Volgers van die pagina blijven automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de collecties, activiteiten en meer.

De komst van de nieuwe stripcollectie gaat gepaard met de heropening van de verbouwde Bibliotheek Goirle. Dit vindt plaats op dinsdag 1 april (geen grap) vanaf 19.15 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen.