Spiksplinternieuwe zondagsmarkt klaar voor eerste editie

Dwalerij

Eerder vertelden we jullie al dat Tilburg een eigen zondagsmarkt krijgt. De eerste editie van de Dwalerij, dat is de naam van de spiksplinternieuwe markt, strijkt aanstaande zondag neer in het Dwaalgebied. De organisatie van de Dwalerij is er helemaal klaar voor.

”De eerste editie is geslaagd als we minstens 2.000 bezoekers mogen verwelkomen,” zegt Stefan van Aarle, kwartiermaker van de Tilburgse binnenstad. Gezien de goede condities is de kans groot dat er inderdaad meer dan dit aantal bezoekers op de ochtendmarkt afkomt. Zo is de Dwalerij gratis te bezoeken en kun je tijdens de verschillende edities van de zondagsmarkt gratis parkeren in De Knegtel (van 7:00 – 18:00 uur).

Volop activiteiten in de Noordstraat

De markt in het Dwaalgebied staat voornamelijk in het teken van eten en drinken. Zo hebben drie horecaondernemers in de Noordstraat een gezamenlijke actie bedacht. Je kunt drie bonnen kopen die je bij de horecazaken in kunt leveren. Hiervoor betalen volwassenen €15,- en kinderen €7,50. Bij de Spaarbank geniet je van een pannenkoek met baconjam, ahornsiroop en ei en de Burgerij serveert een croissant op zijn Frans met verse jus. Zin in een kopje koffie of thee met een lekker stuk gebak? Dan kun je bij Villa de Vier Jaargetijden terecht.

De winkels in de Noordstraat zijn tijdens de Dwalerij geopend. Daarnaast kun je gerechtjes proeven bij zo’n dertig kramen. Zo proef je de lekkerste cupcakes bij de kraam van Cupcake House, staat Dries Michels met zijn Friandries met de lekkerste bonbonnetjes voor je klaar en kun je voor biologische en eerlijke zuivel- en vleesproducten terecht bij de kraam van De Regte Heijden.

Ook voor shopliefhebbers is er genoeg vertier in de Noordstraat. Paulien Hopmans verkoopt met haar Studio Hop leren tassen van verschillende formaten, Noortje van Venrooij is met Discodip aanwezig en Jessica den Uijl van Thirdgendergeneration verkoopt unisex kleding. De laatste is gespecialiseerd in conceptual fashion design.

Aankleding Dwalerij

”We gaan de straat helemaal uniform aankleden. Daarbij borduren we voort op de huisstijl van de eerste editie en maken we veel gebruik van de kleur groen. Verder kunnen bezoekers van de binnenstad een guerilla actie verwachten. Ik zeg alleen dat het om de bewegwijzering gaat, meer ga ik niet verklappen,” gaat Stefan verder. Daarnaast is het evenement afgesloten voor verkeer.

Meer informatie

De eerste editie van de Dwalerij staat zondag 29 mei van 9:30 uur tot 14:00 uur op het programma. De winkels in de binnenstad zijn tot 17:00 uur geopend. Ben je aanstaande zondag niet in de gelegenheid om de markt te bezoeken? Noteer dan de volgende data in je agenda voor de volgende edities:

  • zondag 26 juni
  • zondag 28 augustus
  • zondag 25 september
  • zondag 30 oktober

Lijkt het jou leuk om als standhouder deel te nemen aan de Dwalerij? De inschrijving voor de editie van zondag 26 juni is geopend.