Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2217 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Spinnen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

Bootcamp aan de Piushaven
De Tilburgse Stichting Gijsje Eigenwijsje organiseert weer een bijzonder en sportief evenement om geld in te zamelen. Op zondag 21 september vindt er een spinsessie plaats op het water van de Piushaven en zal een flink aantal enthousiastelingen een bootcamp volgen op verschillende locaties op de kade. Axis Sportsclub, gevestigd aan de Piushaven, begeleidt de sportieve activiteiten die plaatsvinden van 12 – 16 uur. 

Deelnemers aan het spinnen en het Gijsje Eigenwijsje Bootcamp Parcours zamelen door middel van sponsoring geld in voor de Stichting. Er zijn achttien fietsen beschikbaar, per uur ‘kost’ een fiets €15,- Deelnemers bepalen zelf hoeveel uur ze fietsen. De professionele en fanatieke instructeurs van Axis Sportsclub zwepen de deelnemers op ondersteund door fijne muziek. De bootcamp bedraagt €10,- per ronde. Om het evenement heen zal van alles te doen zijn, dus de Stichting hoopt op een grote opkomst.

Het doel van Gijsje Eigenwijsje
Stichting Gijsje Eigenwijsje is opgericht door de ouders van de twee jaar geleden overleden Gijs Baeten. Gijs had hersenstamkanker en stierf vier maanden na de diagnose. De laatste maanden van zijn leven hebben Gijs, zijn ouders en grote broer Bart veel van elkaar genoten vooral tijdens twee korte vakanties die familie en vrienden voor hen regelden. Gijs waardeerde deze tripjes zo enorm dat hij dit ieder ziek kind en zijn familie ook gunde. Na zijn overlijden richtten Gijs’ ouders, Nicole en Wim, de stichting op. GEW biedt zieke kinderen en hun gezin ‘een warm nest’ in de vorm van een week vakantie in een prachtig huis in een Brabants vakantiepark. De Stichting heeft sinds de oprichting al heel wat sponsors om zich heen verzameld, maar meer giften en donaties zijn van harte welkom. GEW streeft ernaar binnenkort nog een woning te kopen in het midden van het land zodat meer kinderen er een week uit kunnen om even zorgeloos te genieten.

Meedoen?
Zin om mee te doen en op sportieve wijze een bijdrage te leveren aan een prachtig goed doel? Stuur een e-mail naar: info@alexrisch.com